avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate Kos1

Activitate Kos1

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari, ales si reales de adunarile generale ordinare ori extraordinare, precum si membru fondator al asociatiei.
In urma divortului, apartamentul cumparat de mine inaintea casatoriei l-am cedat fostei sotii , rezervand-mi dreptul de a locui in acest apartament pentru tot restul vietii.
In urma unei sesizari "binevoitoare" la primarie, aceasta mi-a comunicat ca nu am dreptul de a fi presedinte al asociatiei... Primaria ii poate impune Adunarii Generale alegerea unui alt presedinte ? Ce se intampla daca, totusi, Adunarea Generala va realege acelasi presedinte ?

Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Mentionez ca PV al sedintei mentioneaza propunerea de alegere a unui nou comitet, dar nu inregistreaza voturile pentru sau contra. Deci nu rezulta ca s-a aprobat. La fel si cu propunerile pentru comitet, 4 propuneri intr-o fraza fara consemnarea supunerii la vot si nr. de voturi. Apoi "noul comitet" se reuneste in sedinta de comitet si aleg presedintele..
In conformitate cu Legea 230/2007 , alegerea / revocarea comitetului poate avea loc in adunarea generala (ordinara).
1. As dori sa stiu daca intr-o adunare generala extraordinara, cu un scop anuntat pentru o problema concreta (externalizarea serv.de contabilitate decisa de comitet si "alte aspecte legate de viata in asociatie" ) pot fi revocati membrii comitetului si organizate alegeri.
2. Adunarea generala extraordinara s-a facut la cererea a 20% din membrii asociatiei, dar lista de semnaturi a fost prezentata doar in seara sedintei. Nu trebuia prezentata administratorului /comitetului cu 7 zile inainte si inregistrata?
3. La adunarea generala extraordinara s-au prezentat 8 persoane cu 30 de imputerniciri (!) , desi numarul acestora a fost limitat in adunare generala la 3/persoana (nr.imputerniciri/membri nu se stie,nu l-au comunicat). Probabil erau 4-5 pers. cu cate 6-7 imputerniciri.
Daca adunarea generala precedenta a limitat la 3 nr. de imputerniciri, cele obtinute peste acest numar trebuie luate in considerare la validarea cvorumului?