Sunt presedintele unei asociatii de proprietari, ales si reales de adunarile generale ordinare ori extraordinare, precum si membru fondator al asociatiei.
In urma divortului, apartamentul cumparat de mine inaintea casatoriei l-am cedat fostei sotii , rezervand-mi dreptul de a locui in acest apartament pentru tot restul vietii.
In urma unei sesizari "binevoitoare" la primarie, aceasta mi-a comunicat ca nu am dreptul de a fi presedinte al asociatiei... Primaria ii poate impune Adunarii Generale alegerea unui alt presedinte ? Ce se intampla daca, totusi, Adunarea Generala va realege acelasi presedinte ?
Multumesc pentru raspuns. Mentionez ca PV al sedintei mentioneaza propunerea de alegere a unui nou comitet, dar nu inregistreaza voturile pentru sau contra. Deci nu rezulta ca s-a aprobat. La fel si cu propunerile pentru comitet, 4 propuneri intr-o fraza fara consemnarea supunerii la vot si nr. de voturi. Apoi "noul comitet" se reuneste in sedinta de comitet si aleg presedintele..
In conformitate cu Legea 230/2007 , alegerea / revocarea comitetului poate avea loc in adunarea generala (ordinara).
1. As dori sa stiu daca intr-o adunare generala extraordinara, cu un scop anuntat pentru o problema concreta (externalizarea serv.de contabilitate decisa de comitet si "alte aspecte legate de viata in asociatie" ) pot fi revocati membrii comitetului si organizate alegeri.
2. Adunarea generala extraordinara s-a facut la cererea a 20% din membrii asociatiei, dar lista de semnaturi a fost prezentata doar in seara sedintei. Nu trebuia prezentata administratorului /comitetului cu 7 zile inainte si inregistrata?
3. La adunarea generala extraordinara s-au prezentat 8 persoane cu 30 de imputerniciri (!) , desi numarul acestora a fost limitat in adunare generala la 3/persoana (nr.imputerniciri/membri nu se stie,nu l-au comunicat). Probabil erau 4-5 pers. cu cate 6-7 imputerniciri.
Daca adunarea generala precedenta a limitat la 3 nr. de imputerniciri, cele obtinute peste acest numar trebuie luate in considerare la validarea cvorumului?