avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegerea presedintelui de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegerea presedintelui de asociatie

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari, ales si reales de adunarile generale ordinare ori extraordinare, precum si membru fondator al asociatiei.
In urma divortului, apartamentul cumparat de mine inaintea casatoriei l-am cedat fostei sotii , rezervand-mi dreptul de a locui in acest apartament pentru tot restul vietii.
In urma unei sesizari "binevoitoare" la primarie, aceasta mi-a comunicat ca nu am dreptul de a fi presedinte al asociatiei... Primaria ii poate impune Adunarii Generale alegerea unui alt presedinte ? Ce se intampla daca, totusi, Adunarea Generala va realege acelasi presedinte ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:28, 7 August 2014
Dispozitia in vigoare precizeaza ca nu poate sa isi depuna canditatura si sa fie votat in functii de reprezentare ale asociatieid ecat memebrii proprietari
Serviciul specializat din primarie este autorizat si competent sa verifice sesizarile si pentru alinierea la normele in vigoare sa dispuna masuri concrete-inclusiv aplicarea de sanctiuni pecuniare
Kos1 a scris:
Ce se intampla daca, totusi, Adunarea Generala va realege acelasi presedinte ?

Primaria poate aplica amenzi conform legii 230/2007 iar presedintele care nu respecta legislatia le va suporta personal. Nici o adunare generala nu poate obliga un cetatean sa fie presedinte al asociatiei. Presedintele asociatiei se alege, intradevar, de adunarea generala cu respectarea legii si numai cu acordul persoanei in discutie.

Va sugerez, in situatia relatata de dumneavoastra, sa ocupati functia de administrator pe baza de CIM si va desfasurati activitate in aceeasi asociatie daca membrii comitetului executiv va vor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie proprietari luminitaegri luminitaegri Va rog sa-mi raspundeti daca, un presedinte de asociatie de proprietari care a demisionat, poate fi reales de comitet imediat ca nou presedinte a asociatiei ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)
Revocarea președintelui de asociație razvan.v razvan.v Bună ziua! Un președinte de asociație poate face sesizări in scris-cu semnătura și ștampila în numele asociației-in timpul adunării generale către ... (vezi toată discuția)