avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate marialexandru

Activitate marialexandru

Răspuns la discuția Am acces la dosar sau nu??
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca este dosarul dvs. aveti dreptul.nIn caz de dosar clasat ar trebui la parchet depusa cererea.nAveti dreptul de a angaja si avocat ca sa va usurati situatia si sa se ocupe acesta.

Multumesc,politistul care m-a chemat atunci a spus ca de fapt in acest dosar eu sunt reclamatul..si dealtfel a fost clasat deci nu mai am nici un drept.Voi incerca la parchet .In acest dosar exista nume de martori de care am nevoie pt a putea intenta un proces civil) de restituire a bunurilor mele acestei persoane care a intrat prin efractie in apartamentul in care locuiam si mi-a furat absolut toate lucrurile (acte,si toata gospodaria)-a golit apartamentul si apoi a schimbat din nou yala.si eu nu am mai avut acces niciodata este un an si 2 luni de atunci.
Răspuns la discuția Am acces la dosar sau nu??
multumesc,va voi comunica ce se va intampla pt ca politistul care a primit atunci cererea mi-a spus azi la telefon ca nu am dreptul consultarii dosarului decat daca fac cerere in instanta pt ce este vechi (de un an) si este clasat
Răspuns la discuția Am acces la dosar sau nu??
unde sa fac cererea?La sectia de Politie?
Cineva a reclamat ceva despre mine la Politie.
Merg acolo si politistul imi citeste si interpreteaza cum vrea el si apoi imi mai si dicteaza ce sa scriu in declaratie...Cer sa vad ce scrie persoana respectiva despre mine si imi spune ca e...interzis...
Am dreptul sau nu sa am o copie la aceasta reclamatie?
apoi:intr-un dosar <clasat>am voie sa merg si sa il consult?
Mi s-a spus ca numai daca se porneste actiune in instanta am voie sa fac cerere si sa il vad:::
Răspuns la discuția Contract reziliat de avocatul meu
multumesc de raspuns!
nu este vb de asa ceva pt ca inca nu a venit termenul stabilit pt plata.
cerandu-i sa-mi spuna motivele mi-a spus ca nu are timp de explicatii,...si ca in contract scrie ca poate fi reziliat de oricare dintre parti,fapt care nu e valabil
Am semnat un contract cu un birou de avocatura,stabilind totul si semnat de ambele parti.
Am primit deodata un mail in care imi spune ca el a reziliat contractul.Fara sa-mi specifice vreun motiv,ceva
:sorry:
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Se pare intr-adevar ca sunteti intr-o situatie rea ca sa scrieti pe forum la ora 2 noaptea...cautandu-va solutie cum sa dati afara chiriasii intreband un alt chirias>>:)Eu am sa va raspund din ce stiu eu si din ce am aflat in urma comportarii gresite abuzive si infractionale a proprietarului meu.
Cu toate ca scriem pe un site avocatesc-sa stiti ca multi dintre acestia chiar nu sfatuiesc corect,nu se gandesc la intrebarea facuta,sau participa emotional fiind partinitori -cu exceptii bineinteles,deci aveti grija de cine va canta in struna numai si numai ca sa va ia banii-si pe urma va veti trezi cu un dosar penal sau doua ca si proprietarul meu!!")
***Atata timp cat altcineva locuieste in apartamentul dvs care este sau a fost dat in chirie,nu aveti voie sa intrati acolo.punct.(puteti consulta Codul Penal despre aceasta tema la art 192 -Violarea de domiciliu).
Sigur ca da este proprietatea dvs DAR locuieste altcineva acolo.
***deasemenea puteti consulta legea cu privire la "contractul de locatiune"-scrieti pe google.
***Inainte de a patrunde prin efractie spargand iala adica in locuinta acetor persoane consultati bine Codul penal mai ales ca va ganditi sa mai puneti si martori la aceasta fapta_;)
***Vedeti ca sunt mai multe fapte in Codul Penal ca:tulburare de locuinta,abuz de incredere,violare de domiciliu,furt,santaj,-toate acestea le-a facut si proprietarul meu si acum este tras la raspundere penala si va fi pedepsit-
Contractul de inchiriere din moment ce este vizat la finante are /avea daca l-ati reziliat-titlu executoriu...deci cu el puteti cere evacuarea chiriasilor si poate chiar cu executor judecatoresc..(noi nu am ajuns sa studiem inca acest capitol pt ca proprietarul meu nici macar nu l-a dat la finante-ca nu a vrut..dar consultati un executor judecatoresc poate va lamureste -si poate se poate face ceva-sa va luati rezilierea inapoi>>si apoi sa actionati cu contractul in mana.(cititi si informati-va ds legea locatiunii.)
***Nu prea rezolvati mare lucru schimbandu-le yala pt ca ei au dreptul sa intre in locuinta si NU dvs.Deci cheama un lacatus si le deschide usa aratand contractul,si cheama si politia si va face plangere penala pt violare de domiciliu.
***Nu mai zgandariti treaba cu Electrica ca ei nu reziliaza un contract daca facturile sunt platite.Si apoi cine stie cae o sa va ceara ca sa va faca iar contract...
***Vedeti si legea privind contractul acela reziliat...trebuie reziliat de ambele parti-cititi legea-
si FERITI-Va de avocati care va spun ca nu aveti ce sa patiti ca sa va ia banii.

Daca tot vreti sa intrebati dati un telefon sau mergeti pana la sectia de politie
Ei nu au nici un interes sa va spuna baliverne.si asa va veti lamuri de multe lucruri inainte ca datorita avocatilor neinformati sa va treziti si cu dosar penal..:)

Care ar fi solutia?
Cel mai bine ar fi stati de vorba cu oamenii aia si sa vedeti ce se poate face si cum se poate rezolva fara incapatanare si fara orgoliu si ura si violente si smecherii-daca tot aveti acest apartament de inchiriat ganditi-va ca daca totusi chiriasii v-au platit chiria(!) poate sunt dispusi sa o faca in continuare -asa ca nu va incapatanati -si faceti gesturi stati de vorba cu ei faceti pace si poate reusiti sa puneti situatia pe baze noi.

Succes.

Răspuns la discuția Urmare la plangerea penala
avDianaFeraru a scris:

Daca ati depus plangerea la politie, aceasta va fi inaintata la parchet pentru a primi un numar de inregistrare si apoi trimisa catre sectia competenta. De aceea, in general, plangerile se depun la parchet pentru a castiga un pic de timp. Dupa depunerea plangerii trebuie sa primiti acasa o informare cu privire la numarul sub care a fost inregistrata plangerea dvs. si sectia careia a fost inaintata pentru cercetari.

eu nu am nici un astfel de numar si tinand cont de gravitatea situatiei a fost violare de domiciliu ,cu tot tacamul cu furtul usilor cu venirea laboratorului de criminalistica poze analize amprente,etc deci este un dosar intreg ,am fost chemata ca a fost identificat faptasul-am depus plangere penala-si apoi iar am fost inchisa pe dinafara de apartamentul in care am avut locuinta) fiind montate la loc usile-toate bunurile mele sunt in apartament <sau nu> pt ca la rugamintea mea sa imi fie dat accesul mi s-a raspuns ca nu mai exista lucrurile si ca au fost puse in 20 de saci si evacuat apartamentul-oare cum a incaput mobila masina de spalat- aspiratorul cartile etc in acesti saci--si ca pur si simplu nu mi le da-si sa nu indraznesc sa mai merg acolo ca nu mai e nimic!!!-eu pe de alta parte inca sunt in perioada acoperita de contractul de inchiriere pe care l-am primit pana pe 10 /oct/2013-ultima plangere am facut-o la sectie pe 25/07/
nu ar trebui sa fi primit un raspuns?


buna ziua!
va rog spuneti-mi si mie dupa ce am depus plangere penala la sectia de politie si a trecut mai mult de o luna de atunci -agentul de la sec de politie mi-a raspuns ca ""a vorbit "" cu procuroarea etc..
Nu trebuie sa-mi se raspunda in vreun fel--OFICIAL_??
va rog spuneti-mi ce mai astept?
multumesc anticipat>

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Politia trebuie sa va protejeze.
Daca politia nu va protejeaza datorita unor probleme de ordin juridic va trebui sa va angajati avocat din localitatea dvs. pentru a se ocupa de caz.



va multumesc de raspuns !!!
Intr-adevar am gasit sprijin si interpretarea corecta a legislatiei la sectia de politie!M-au indrumat la ce am de facut in continuare si si-au facut datoria CUNoSCAND legile...protejandu-ma de faptele penale pe care le-a comis proprietarul ...incercand sa-si faca singur dreptate sau poate fiind sfatuit de avocati care se pare ca nu cunosteau legislatia ..