Salutare. As dori sa stiu raspunsul la cateva intrebari legate de conventia matrimoniala deoarece anul acesta ma voi casatori. Momentan am un apartament pe numele meu. Daca nu voi face conventia matrimoniala inainte de casatorie si voi dori sa vand apartamentul dupa casatorie, o parte din valoarea vanzarii va reveni si sotiei in caz de divort? Ca exemplu, daca vand apartamentul deja detinut si doresc sa-mi cumpar altul, apartamentul nou va fi si al sotiei? Se poate reglementa ca apartamentul nou sa ramana doar al meu prin conventia matrimoniala, mentionand ca sotia nu va avea vreo implicare in procesul de vanzare-cumparare? Prin conventia matrimoniala se poate stabili ca orice bun cumparat dupa casatorie sa ramana al aceluia care l-a cumparat, in caz de divort (de exemplu factura unui produs e pe numele meu iar dupa divort ramane al meu)? In acest caz trebuie facuta o lista a produselor detinute si mers la notar sau exista o regula generala pentru orice bun in functie de proprietarul lui?
Buna ziua,
Am o nelamurire.Dupa ce imi dau demisia trebuie sa stau in preaviz 15 zile lucratoare.Daca in cursul celor 15 zile lucratoare se intampla sa mi iau medical,la intoarcerea din medical voi continua restul preavizului sau voi deveni neangajat?
Va multumesc pentru raspuns.In cazul in care ma decid sa deschid actiune impotriva firmei ce sanse de castig as avea in acest caz?Costurile ar fi ridicate?Cam cat dureaza acest tip de proces?
Am fost detasat in interes de serviciu luna trecuta in alt oras.Acolo,in timpul programului de lucru in incinta firmei la care lucrez am fost muscat de un caine.Superiorul direct de la acea filiala era plecat din tara si nu am putut sa-l contactez.Saptamana urmatoare cand am ajuns la sediul filialei la care lucrez de obicei i-am comunicat superiorului meu direct ceea ce mi s-a intamplat,verbal.Mentionez ca nu mi-am luat concediu medical dar am scos certificat medico-legal in care scrie ca am avut parte de ingrijiri medicale de la 5 la 7 zile.Apoi am facut o sesizare la ITM referitor la aceasta problema.ITM a facut o vizita filialei in care mi s-a intamplat necazul si a constatat urmatoarele: ceea ce am patit nu se incadreaza ca fiind accident de munca conform legii 319/2006 deoarece nu am anuntat conducerea si nu am beneficiat de concediu medical iar firma nu a fost sanctionata.Mai pot face ceva in legatura cu aceasta situatie dupa ce am primit decizia de la ITM?