avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca? - muscat de un caine in incinta ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca? - muscat de un caine in incinta firmei

Am fost detasat in interes de serviciu luna trecuta in alt oras.Acolo,in timpul programului de lucru in incinta firmei la care lucrez am fost muscat de un caine.Superiorul direct de la acea filiala era plecat din tara si nu am putut sa-l contactez.Saptamana urmatoare cand am ajuns la sediul filialei la care lucrez de obicei i-am comunicat superiorului meu direct ceea ce mi s-a intamplat,verbal.Mentionez ca nu mi-am luat concediu medical dar am scos certificat medico-legal in care scrie ca am avut parte de ingrijiri medicale de la 5 la 7 zile.Apoi am facut o sesizare la ITM referitor la aceasta problema.ITM a facut o vizita filialei in care mi s-a intamplat necazul si a constatat urmatoarele: ceea ce am patit nu se incadreaza ca fiind accident de munca conform legii 319/2006 deoarece nu am anuntat conducerea si nu am beneficiat de concediu medical iar firma nu a fost sanctionata.Mai pot face ceva in legatura cu aceasta situatie dupa ce am primit decizia de la ITM?
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
Nustiucine, utilizator
Cel mai recent răspuns: dboariu , utilizator 19:58, 11 August 2013
Raspunsul primit de dvs. de la ITM se incadreaza in prevederile legale privind inregistrarea evenimentului ca accident de munca, de catre firma respectiva.
Puteti deschide actiune in instanta civila impotriva firmei si cere daune materiale si daune morale, anexand certificatul medico-legal pe care il aveti si documente care sa va sustina punctul de vedere (martori ca evenimentul s-a produs pe teritoriul firmei, in perioada pentru care aveti certificatul medico-legal, in timp ce efectuati o sarcina de serviciu, imagini video, etc.).
Va multumesc pentru raspuns.In cazul in care ma decid sa deschid actiune impotriva firmei ce sanse de castig as avea in acest caz?Costurile ar fi ridicate?Cam cat dureaza acest tip de proces?
Aveti nevoie de probe suplimentare, pentru a deschide actiune in instanta, care sa sustina certificatul medico-legal, in sensul ca evenimentul in urma caruia ati primit respectivul certificat, s-a petrecut pe teritoriul firmei, in timpul programului de lucru si in timp ce efectuati o sarcina de serviciu.
Procesul poate dura destul de mult, de la caz la caz. Costurile sunt legate de avocati, experti, etc. si nu sunt mici.
Accident de munca este daca persoana sta cel putin 3 zile in concediu medical (incapacitate temporara de munca). Altfel este accident usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imbolnavire la locul de munca pot cere despagubiri si cum? roxy_ttq roxy_ttq Buna,as avea o intrebare la dumneavoastra.am lucrat la un magazin de animale pe perioada determinata(care inca nu sa incheiat)insa urmeaza,si m-am imbolnavit ... (vezi toată discuția)
Muscatura de caine Aspirator9 Aspirator9 Astazi m.a muscat un bichon al unei femei intr.o scara ea tinandu.l in lesa. Mi.a dat sangele dar pt ca e caine de talie mica nu au cum sa ii dea amenda..ce ... (vezi toată discuția)
Despagubiri materiale si morale accident de munca teo55 teo55 Buna seara! In ianuarie 2015 am fost accidentat involuntar de catre un coleg de munca. A alunecat pe gheata, m-a lovit cu o scula peste gura rupandu-mi un ... (vezi toată discuția)