Buna seara !
Va rog sa ma ajutati intr-o speta. In institutia publica la care lucrez exista o persoana care si-a suspendat contractul de munca acum 4 ani, si o face constant, din doi in doi ani. Anul acesta si-a dat demisia, dar a revenit ulterior asupra deciziei, inainte de termenul de intrare in vigoare a demisiei. A solicitat, in schimb, o nou suspendare a contractului de munca pentru inca doi ani de zile.
Intrebarea mea este: poate sa lucreze pe prioada suspendarii CIM-ului din institutia (publica) noastra de cultura intr-o alta institutie publica (fiind in prezent angajata cu norma intreaga la o universitate de stat) ?
Daca am inteles bine, lucrand in sectorul bugetar, fiind personal contractual, nu se pune problema lasarii CIM-ului sa ajunga la final (septembrie 2014), ci trebuie organizat, in mod obligatoriu, un concurs nou pentru ocuparea postului pe perioada NEdeterminata. E corect ? Iar o solutie ar fi modificarea CIM-ului printr-un act aditional de scurtare a perioadei?
Imi pare rau ca nu am specificat de la bun inceput ca lucrez la stat.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Am inteles ca angajatorul nu e obligat sa scoata postul la concurs si pot sa raman pe perioada determinata pana expira perioada pana la care a fost creat. Dar, daca doresc sa ocup acel post pe perioada nedeterminata, solutia e doar incetarea CIM conform codului muncii si scoaterea postului la concurs pe perioada nedeterminata ?
Buna ziua!
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat!
Ma numesc Bogdan si ocup un post temporarr vacant. Titulara postului si-a facut in septembrie trecut o cerere de suspendare a CIM pt o perioada de 2 ani. Postul a fost scos la concurs si l-am ocupat eu. Vineri a venit persoana respectiva si si-a dat demisia. Ce se inatampla mai departe: va fi scos postul la concurs sau va merge CIM-ul meu mai departe pana la maturitate, adica anul viitor in septembrie ?
Va multumesc anticipat