avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat temporar - titularul isi da demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat temporar - titularul isi da demisia

Buna ziua!
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat!
Ma numesc Bogdan si ocup un post temporarr vacant. Titulara postului si-a facut in septembrie trecut o cerere de suspendare a CIM pt o perioada de 2 ani. Postul a fost scos la concurs si l-am ocupat eu. Vineri a venit persoana respectiva si si-a dat demisia. Ce se inatampla mai departe: va fi scos postul la concurs sau va merge CIM-ul meu mai departe pana la maturitate, adica anul viitor in septembrie ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 30 Iulie 2013
In mod normal, contractul dvs, fiind pe durata determinata, inceteaza de drept in momentul in care se implinesc cei 2 ani. Dupa care, postul se scoate la concurs.
@ bogdann13

C.i.m. va fi activ pana la expirarea duratei pentru care a fost incheiat.
Angajatorul are posibilitatea de a scoate din nou postul la concurs , dar de data aceasta posipil pe durata nedeterminata.

Lucrati in sectorul bugetar sau privat?
Lucrez in domeniul bugetar. Va multumesc pentru raspuns.
In acest sens, va trebui organizat un nou concurs.
Am inteles ca angajatorul nu e obligat sa scoata postul la concurs si pot sa raman pe perioada determinata pana expira perioada pana la care a fost creat. Dar, daca doresc sa ocup acel post pe perioada nedeterminata, solutia e doar incetarea CIM conform codului muncii si scoaterea postului la concurs pe perioada nedeterminata ?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
bogdann13, utilizator

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata ContSters70537 ContSters70537 Buna, Stiti cumva daca in cazul unei institutii publice un CIM incheiat pe perioada determinata poate fi modificat prin act aditional intr-un CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Perioada contract munca Catalin Cornel Catalin Cornel Sunt angajat in cadrul aceleeasi unitati si pe acelasi post pe perioada determinata de 3 ani in care la sfarsitul fiecarui an am semnat C.I.M prin act ... (vezi toată discuția)
Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)