Buna ziua!
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat!
Ma numesc Bogdan si ocup un post temporarr vacant. Titulara postului si-a facut in septembrie trecut o cerere de suspendare a CIM pt o perioada de 2 ani. Postul a fost scos la concurs si l-am ocupat eu. Vineri a venit persoana respectiva si si-a dat demisia. Ce se inatampla mai departe: va fi scos postul la concurs sau va merge CIM-ul meu mai departe pana la maturitate, adica anul viitor in septembrie ?
Va multumesc anticipat
In mod normal, contractul dvs, fiind pe durata determinata, inceteaza de drept in momentul in care se implinesc cei 2 ani. Dupa care, postul se scoate la concurs.
C.i.m. va fi activ pana la expirarea duratei pentru care a fost incheiat.
Angajatorul are posibilitatea de a scoate din nou postul la concurs , dar de data aceasta posipil pe durata nedeterminata.
Am inteles ca angajatorul nu e obligat sa scoata postul la concurs si pot sa raman pe perioada determinata pana expira perioada pana la care a fost creat. Dar, daca doresc sa ocup acel post pe perioada nedeterminata, solutia e doar incetarea CIM conform codului muncii si scoaterea postului la concurs pe perioada nedeterminata ?
Nelamurire...
Goguvoinicu
Buna ziua!
Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)