avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada contract munca

Sunt angajat in cadrul aceleeasi unitati si pe acelasi post pe perioada determinata de 3 ani in care la sfarsitul fiecarui an am semnat C.I.M prin act aditional pe 12 luni . Anul acesta in toamna ,se termina ( expira ) cei 3 ani pentru care am semnat C.I.M .Ce se intampla din toamna? Trebuie semnat alt C.I.M , se poate semna pentru perioada nedeterminata?
Mentionez ca in anul 2015 la expirarea C.I.M pe perioada determinata impreuna cu mai multi colegi in aceeasi situatie am fost pusi sa dam examen pentru reangajare proba scrisa si oral dupa ce posturile au fost scoase la concurs prin oficiul forte munca . Este legal ? Vom fi pusi sa dam din nou examen in toamna pentru ocuparea posturilor pe care le ocupam de 13 ani prin C.I.M pe perioada determinata in cadrul aceleeasi unitati ( de stat , bugetara ) ? A fost prima data in cei 13 ani cand s-a procedat astfel . S-a schimbat ceva legislativ ? Nu am gasit numic in acest sens .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 21 Ianuarie 2018
La expirarea celor 3 ani , sunt posibile trei situatii :
- incetarea c.i.m. , fara a se mai incheia un alt c.i.m.:

- incheierea unui nou c.i.m. pe durata determinata pe o perioada de maxim 12 luni :

- modificarea duratei c.i.m. sau incheierea unui alt c.i.m. pe durata nedeterminata.

Daca sunteti din sectorul bugetar , atunci angajarea se va face numai in urma unui nou examen/concurs.
Fac parte din sistem bugetar pe perioada determinata .Deci sa inteleg ca voi da din nou examen pentru acelasi post pe perioada determinata sau unitatea va prelungi C.I.M cu inca 12 + 12 luni . De ce 13 ani pana in 2015 sau facut prelungiri cu acte aditionale C.I.M fara nici un fel de examen angajat in aceeasi unitate bugetara , pe acelasi post ? Daca dau examen din 3 in 3 ani pentru a fi reangajat nu mai am posibilitatea de a accede la trepte , gradatii profesionale care se dau si ele din 3 in 3 ani in urma unui concurs organizat de catre unitate in urma unui dosar , evaluari . Asa s-a procedat pana acum .
Veti da examen sau concurs din nou ...... aveti posibilitatea de a accede la trepte /gradatii superioare.
Multumesc de raspunsuri . Deci pana la pensie voi da examene , concursuri din 3 in 3 ani ;
Nu stiu cum voi putea accede la trepte , gradatii superioare , unitatea spunandu-mi ca acestea se organizeaza din 3 in 3 ani tocmai cand expira si C.I.M. si trebuie semnat un alt C.I.M in urma unui examen .
Se poate face transformarea postului ..... din post pe durata determinata in post pe durata nedeterminata.

"Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcție de performanțele profesionale individuale, apreciate cu calificativul „foarte bine“, cel puțin de două ori în ultimii 3 ani de activitate, de către comisia desemnată prin dispoziție a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, reprezentanții salariaților, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel."

Examenele de promovare sunt organizate odata cu examenle de admitere pe un post ?

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata ContSters70537 ContSters70537 Buna, Stiti cumva daca in cazul unei institutii publice un CIM incheiat pe perioada determinata poate fi modificat prin act aditional intr-un CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare maryan52 maryan52 pe 15.01.2014 mi-a incetat contractul individual de munca pentru varsta standard pensionare; seful de sectie a solicitate reangajarea in acelasi post pe durata ... (vezi toată discuția)
Detasare personal auxiliar uta72 uta72 Speta: 1. O persoana angajata pe durata determinata - didactic auxiliar ( in locul unei doamne care este in crestere copil) poate fi detasata la alta scoala ... (vezi toată discuția)