avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate AdaDragnei

Activitate AdaDragnei

Nu am mai fost în aceasta situație pana acum, o sa discut cu comitetul executiv sa vedem cum procedam. Ei se agata se aceste 15 zile ca să evite plata cheltuielilor și odată "prinsa" ideea aceasta, nu vor renunța ușor la ea, vor continua sa o invoce / speculeze de cate ori își doresc.
Mulțumesc pentru răspuns.
Bună ziua,

Sunt președinte de bloc și as avea următoarea problema, dacă ma puteți ajuta cu o parere:
Avem în bloc, un singur apartament de 2 persoane soț și soție, care din păcate refuza sa facă parte din asociație, în schimb încearcă sa blocheze orice demers care presupune un cost suplimentar dar care este necesar pentru întreținerea blocului.
Aceasta n-ar fi o problema pentru ca totul este transparent, majoritatea votează, exista și un grup de Whatsapp la care participa toți locatarii deci totul este "la vedere".
Problema este însă că dânșii solicita ca în luna August de exemplu sa fie scoși de la întreținere, deci sa apară cu zero persoane pe motiv ca sunt amândoi plecați pentru 15 zile. Într-o alta luna sa trecem o singura persoana la întreținere deoarece soțul este plecat pentru alte 15 zile. Acest lucru poate dura la infinit. Nimeni nu poate demonstra ca dânșii sunt sau nu plecați pe perioada respectiva. Este clar pentru noi ca este vorba de o frustrare mare și ca deja este o chestiune de ambiție însă nu am dori sa se creeze un precedent. Exista posibilitatea ca celorlalti vecini sa nu li se para corect, ceea ce este de înțeles mai ales ca toată lumea știe ce fel de oameni sunt. Cum putem sa ținem sub control un eventual abuz. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Va mulțumesc. O zi plăcută.
Bună ziua, dacă orele de munca precizate în contractul individuale munca parțial, se modifica în funcție de necesitate, respectându-se însă numărul lor, cum se poate proceda, se face anexa la contract?
De exemplu, eu am nevoie ca persoana respectiva sa vina în ziua x și sa stea la munca y ore dar nu cele specificate în contract, care am înțeles ca se Înregistrează în revisal. Nu am cum sa anticipez la începutul contractului când exact voi avea nevoie. Mulțumesc anticipat.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, imi va fi de mare ajutor. Seara placuta.
Buna ziua, sunt presedinta unei asociatii de proprietari a unui imobil cu 13 apartamente si as avea nevoie de parerea dvs legata de urmatoarea problema.
Legea 196/2018 spune ca:
“Art 75. (4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosire a unei parti din proprietate”
Pe de alta parte, am primit informatii cum ca:
“Se invoca legea, dar trebuie tinut cont de legislatie in ansamblul ei.
Noua lege a organizarii si functionarii asociatiilor de proprietari din 196/2018 trebuie coroborata cu codul civil, iar aici este destul de clar si fara echivoc ca o subcategorie din cheltuielile legate de partile comune ( cele folosite exclusiv de unii) sunt tratate distinct:
“Art. 654: (2)Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă”
Intreb acest lucru pentru ca unul din proprietari care locuieste la etajul 2, doreste sa nu plateasca anumite cheltuieli comune motivand ca nu le foloseste.
Ori, acest lucru poate crea un precedent, astfel incat, daca il scutim pe acest domn de la plata reparatiei usii de la garaj de ex, (desi are cota indiviza conform contractului de cumparare) dar nu o foloseste, si alti proprietari pot cere acelasi lucru. Este adevarat ca acest subsol este folosit atat ca spatiu de parcare pentru o parte din proprietari, insa tot acolo se depoziteaza si bunurile comune plus exista camera tehnica unde sunt toate lucrarile de alimentare la apa a blocului. Este considerat o cale secundara de acces in bloc. Mentionez ca dansul nu are loc de parcare la subsol, nu o foloseste si deci considera ca este obligatia celor care au masini sa achite reparatia usii insa nu si obligatia dumnealui. De asemenea nu doreste sa plateasca cheltuielile liftului, pe motiv ca nu il foloseste desi, dupa cum am mai spus, sta la etajul 2. Cine poate verifica daca se foloseste de aceste bunuri sau nu, doar nu putem face anchete de verificare, deci nu ne ramane decat sa il credem pe cuvant.. Dansul nici macar nu mai sta in acest imobil ci are chiriasi.
Plus multe alte discutii in opozitie pe care le avem cu dumnealui pentru orice incercare de imbunatatire, incercand permanent sa evite o cheltuiala in plus.
Acest articol 654 nu face altceva decat sa-i dea dreptul de a se sustrage de la plata cheltuielilor comune pe motiv ca nu le foloseste si se bate cap in cap cu legea 196. Cum as putea combate acest lucru, conform legii?
Va multumesc anticipat.