avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate vetturia

Activitate vetturia

Buna ziua .Am incheiat o conventie civila in 2006 cu vecinul meu ce are casa construita pe hotar privind preluarea apelor pluviale de la el si de la mine printr o coloana pluviala amplasata de la limita de hotar in terenul meu cu valabilitate pana in2010.Vreau sa anulez acea coloana pluviala ;eu am spatiu in terenul meu pentru apa meteo.Vecinul nu mai vrea sa isi rezolve cu apa meteo individual primaria nu recunoaste nelegalitatea lui cu apa meteo.Cum sa procedez legal pentru anularea conductei respective?
Mostenitorul este unul.El primeste ceva in schimbul renuntarii la dreptul sau de mostenire .Prin tranzactie in instanta hotararea respecta vointa partilor .Dupa un timp urmasii contesta tranzactia .Ce este bine sa scrie in tranzactie pentru a se evita atacarea hotararii de urmasii renuntatorului?
Daca ramane o hotarare definitiva ,trec ceva ani si raman urmasii persoanei cu care am incheiat tranzactia ,ei pot ataca hotararea judecatoreasca definitiva ?Ma gandesc la posibilitatea interpretarii tranzactiei ca si o donatie,reclamantul renunta la dreptul de mostenitor contra unui avantaj material pe care il primeste in schimb ,numai el.
O tranzactie care inchide un litigiu poate fi dupa mai multi ani atacata de urmasii unei parti pe motiv ca au drept la mostenire chiar daca actualul mostenitor renunta la dreptul sau ?
Reclamantul este in viata si urmeaza sa facem o tranzactie ca renunta la dreptul de mostenitor pe care initial l a cerut prin instanta.
Buna ziua.In situatia in care se inchide un litigiu in instanta cu o tranzactie in care reclamantul renunta la un presupus drept de mostenire urmasii sai pot cere anularea tranzactiei ?Si daca pot avea acest drept cum se poate face astfel incat tranzactia sa inchida si dreptul urmasilor?Va multumesc.
Răspuns la discuția Intabulare constructie
Multumesc pentru raspuns,dar problema mea,ca sa ajung sa depun actele pe care le indicati la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara este neconcordanta dintre ce scrie pe autorizatia de constructie si procesul verbal de receptie a constructiei :S+P+1E si realitate care este P+1E.Am luat legatura cu inginer cadastru pentru intocmirea documentatiei de cadastru dar vazand neconcordanta de mai sus mi-a indicat sa ma adresez la primarie ,sa rezolv problema.Eu zic ca s-a intamplat o eroare materiala ,de redactare a primariei(si in proiectul depus si autorizat este tot P+1.Cum se rezolva la primarie situatia aceasta?Trebuie hotarare de consiliu local al primariei?Se mai face o receptie?Numai la noi e ameteala asta.Multumesc
Doresc sa inscriu constructia de pe terenul propietate(intabulat) la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Am autorizatia de constructie si procesul-verbal de receptie a constructiei.Problema este ca pe ambele scrie S+P+1Eiar constructia si proiectul depus si autorizat este P+1E.Nu stiu cum se intabuleaza in aceasta situatie sau cum se rezolva daca exista aceasta neconcordanta.Mentionez ca am un subsol tehnic care consta in canale de protectie pentru instalatia sanitara,de la cadastru mi-au spus ca acestea nu se masoara .Va multumesc.