Revin cu noutati... Astazi mi s-a spus clar ca daca nu preiau gestiunea mi se va face referat pentru a fi mutata in alta parte „dar vezi ce faci fiindca s-ar putea sa se considere ca nu mai este nevoie de serviciile tale in institutie“. Nu stiu ce voi face, fiindca sunt constienta ca nu ma va mai angaja nimeni la varsta mea... Deci - Este legal ca in cadrul aceleiasi sectii toti lucrand in aceleasi conditii, unii sa beneficieze de spor si eu nu? Care este paritatea de angajare 1la 1 sau tot 1 la 7? Intreb asta fiindca mi se spune intruna ca nu mi se poate da sporul. Dar de ce nu pot fi trecuta pe postul colegei mele care tocmai ce si-a depus dosarul de pensiuonare?
Multumesc!
Buna seara! Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva...
Lucrez intr-o institutie bugetara si mai am 5 ani pana la pensie. Deoarece suntem foarte putini - unii au plecat, altii au iesit la pensie - au ramas niste gestiuni fara gestionari. Si sunt „obligata“ sa preiau o gestiune (mentionez ca sunt referent SSD). Spun obligata fiindca am fost amenintata mai voalat dar destul de explicit ca pot fi data si afara daca nu accept, spunindu-mi-se ca institutia nu ar avea nevoie de mine in alta parte. Ideea este ca am fost mutata in acest birou acum 4 ani, fara decizie. De nenumarate ori cand am solicitat legalizarea mutarii mi s-a spus ca nu este obligatoriu sa se dea o decizie, ca pot lucra acolo si fara decizie.. In acest birou toata lumea - mai putin eu - are spor de toxicitate. In acesti 4 ani am solicitat sa mi se acorde si mie acest spor si laptele aferent fiindca lucram cot la cot cu ceilalti colegi care beneficiau de ele. Evident nu s-a putut, desi in acest timp s-au pensionat 2 colegi din birou. Acum eu am pus conditia ca accept preluarea unei gestiuni cu conditia sa mi se acorde spor de toxicitate, altfel nu preiau nici o gestiune. Mi s-a spus ca nu se poate, desi as prelua gestiunea unei colege care a avut spor si de luni iese la pensie. Dupa cum v-am spus la inceput mi s-a spus ca daca nu preiau gestiunea pot fi data afara... Este corect? Este legal? Imi cer scuze daca am fost cam confuza dar sunt tare suparata si - de ce sa nu recunosc - si cam speriata. Imi poate da cineva un sfat, ce sa fac?
Nu. Am fost vineri la inspectorul de serviciu de la ITM si mi-a spus ca ei elibereaza astfel de indormatii firmelor si nu persoanelor fizice. Citindu-va intrebarea cred ca am renuntat prea usor, trebuia sa depun o cerere...
Revin, cu rugamintea unui sfat... Cei de la ITM ne-au spus ca ei nu elibereaza astfel de documente persoanelor fizice. Mai este ceva ce as putea face?
Va multumesc
Buna seara! Va rog frumos, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat...
Locuiesc impreuna cu mama, (pensionara), si cu fiul meu, (fara serviciu). Anul trecut fiul meu a lucrat toata vara ca zilier intr-un parc de distractii. La venirea toamnei a ramas fara loc de munca. Fiindca sunt bugetara si fiindca mama are o pensie foarte mica in luna octombrie am facut cerere pentru a beneficia de ajutor pentru incalzire. Luna aceasta au inceput controalele pentru a se verifica adevarul scris in cerere. La mine si la mama nu au fost probleme dar la fiul meu da. Conform adeverintei de venit ce la Adm. financiara figureaza in anul fiscal 2012 cu 432 lei salariu si 4230 lei alte venituri. Aceste venituri au fost obtinute intre aprilie si septembrie 2012. Si aici au inceput problemele. Cei de la Adm. Fin. nu pot sa ne dea un desfasurator pentru a dovedi ca in perioada octombrie-decembrie 2012 fiul meu nu a avut nici un venit. dar nenorocirea este ca nici cei de la parcul de distractii nu vor sa-i dea o adeverinta care sa arate perioada in care a lucrat la ei. Socata i-am sunat eu - crezand ca este o neintelegere - mi s-a spus ca „NU elibereaza astfel de adeverinte la zilieri“. Chiar azi m-am dus la primarie sa explic situatia, gandindu-ma ca poate da o declaratie pe proprie raspundere la notariat si ca asta ne va ajuta. Mi s-a spus ca va trebui sa dau banii inapoi si nu numai pe cele 2 luni din 2012 ci si pe cele 3 luni din 2013 - pentru care fiul meu are adeverinta de venit de la Adm. Finan. in care se arata ca nu a avut nici un venit anul acesta. Va rog din tot sufletul meu sa ma ajutati cu un sfat... Pur si simplu nu imi pot permite sa dau acei bani inapoi. Exista vreo prevedere legala prin care sa-i po obliga pe cei de la parcul de distractii sa-i elibereze adeverinta? Exista ceva ce mai pot face? Este legal sa returnez si banii pe lunile in care avem adeverinta ca nu a avut venit? Va multumesc!