Buna ziua!In urma cu 2 saptamani mi s a pus poprire pe conturile curente,datorita faptului ca fosta sotie nu si a achitat taxele si impozitele pe casa,teren si masina,pe care le am avut impreuna!In urma divortului,s a infaptuit si procesul de partaj,in anul 2014,instanta hotarand ca fosta sotie sa preia casa!Doresc sa stiu daca,fosta,nu era cumva obligata sa anunte la OCPI si la Finante,sa se inscrie ca unic proprietar?!Ce rezolvare as putea gasi,caci vad ca banca blocheaza orice banut,chit ca,banuiesc,nu ar avea acest drept....sa ma lase fara mijloace de subzistenta!(stiam de o treime din salariul net,ca poate fi oprit iar diurna nu poate" intra"in poprire)...Va multumesc!
Pur si simplu mi-a cerut chirie,santajandu-ma ca altfel baga chiriasi,eu nefiind vreo data implicat in vreun proces,am cedat si am inceput sa-i platesc chirie.Actul in sine este de mana incheiat in prezenta a 2 martori,scris chiar de mana lor.
Buna ziua,doresc sa aflu cateva informatii,v.a.v.de o situatie,poate mai delicata!Acum 8 ani,am cumparat o casa aflata in indiviziune,din totalul de 420 m.patrati,340m.trecand in proprietatea mea,70m.,fiind suprafata construita.Din cei 80m.patrati ramasi celuilalt proprietar,30m. sunt in prelungirea casei mele insuprafata construita .Mentionez ca celalalt proprietar nu locuieste la acesta adresa. Datorita faptului ca,cele 2 camere ale lui,erau in pericolul de a se prabusi,am incheiat o intelegere scrisa cu el in prezenta a 2 martori,ca voi renova cele 2 camere,urmand ca intr-un an sa-mi vanda,acele camere si restul de teren din curte,Am renovat camerele,practic le-am ridicat din nou,iar dupa un an,in loc de procedura de vanzare-cumparare,i-mi cere chirie pe acele camere,fiind nevoit sa-i platesc acea chirie,deoarece ma santajeaza ca ma v-a da afara,chiar daca am investit foarte mult in acele camere.Practic asta a fost scopul:sa le renovez,dupa care sa incaseze ilegal chirie de la mine sau de la alti eventual chiriasi,spun ilegal pentru ca impozit pe acea chirie nu plateste.Mentionez ca,acea intelegere nu a dorit sa o incheiem la un notar. Poate cineva sa m-a indruma,cam ce se poate face face in aceasta situatie?Orice tentativa de intelegere amiabila a cazut!