avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare-chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare-chirie

Buna ziua,doresc sa aflu cateva informatii,v.a.v.de o situatie,poate mai delicata!Acum 8 ani,am cumparat o casa aflata in indiviziune,din totalul de 420 m.patrati,340m.trecand in proprietatea mea,70m.,fiind suprafata construita.Din cei 80m.patrati ramasi celuilalt proprietar,30m. sunt in prelungirea casei mele insuprafata construita .Mentionez ca celalalt proprietar nu locuieste la acesta adresa. Datorita faptului ca,cele 2 camere ale lui,erau in pericolul de a se prabusi,am incheiat o intelegere scrisa cu el in prezenta a 2 martori,ca voi renova cele 2 camere,urmand ca intr-un an sa-mi vanda,acele camere si restul de teren din curte,Am renovat camerele,practic le-am ridicat din nou,iar dupa un an,in loc de procedura de vanzare-cumparare,i-mi cere chirie pe acele camere,fiind nevoit sa-i platesc acea chirie,deoarece ma santajeaza ca ma v-a da afara,chiar daca am investit foarte mult in acele camere.Practic asta a fost scopul:sa le renovez,dupa care sa incaseze ilegal chirie de la mine sau de la alti eventual chiriasi,spun ilegal pentru ca impozit pe acea chirie nu plateste.Mentionez ca,acea intelegere nu a dorit sa o incheiem la un notar. Poate cineva sa m-a indruma,cam ce se poate face face in aceasta situatie?Orice tentativa de intelegere amiabila a cazut!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 16 Ianuarie 2009
Intai faceti acte care sa va sustina vorbele, anume: ca platiti chirie etc. Nu trebuie la notar, de mana sunt de ajuns.
Mergeti la un avocat si faceti actiune prin care sa ajungeti proprietar. Dar intai avocatul sa vada bine hartia aia de mana facuta cu el, ca sa vada daca poate fi o promisiune de incheiere a unui act.
De exemplu, e important daca e pretul stabilit in ea... Sau cum era intelegerea...
Puteti formula o actiune de iesire din indiviziune la Judecatorie, solicitand ca intreg imobilul sa fie atribuit in natura dvs. si sa fiti obligat la sulta corespunzatoare catre coproprietar.Motivati si faptul ca lotul de 80 m.p. nu este functional.
Puteti solicita, atunci cand va fi evaluat imobilul ,sa fie scazuta contravaloarea imbunatatirilor aduse la imobil de catre dvs. conform "intelegerii scrise".
Din punctul meu de vedere, nu aveti cum sa fiti evacuat si nici nu exista temei legal ca sa platiti chirie coproprietarului.
Acea intelegere ( chiar scrisa fara a merge la notar) are valoare de titlu locativ cel putin si din cate am inteles, mai sunt si martori care au semnat/cunosc aceasta intelegere si care pot fi audiati in eventualitatea iesirii din indiviziune pe cale judecatoreasca.
Introduceti cat mai repede actiune judecatoreasca de iesire din indiviziune si poate faceti o tranzactie in fata instantei, daca coproprietarul va intelege ca nu are sorti de izbanda....

Av. Cermak Iuliana
Va multumesc,mi-ati dat mari sperante! I-mi pare rau doar pentru naivitatea mea,fiindca m-am increzut in promisiunile lunare ale dansei!{coproprietaresei}.
Ati consultat un avocat care sa vada actul incheiat?
E posibil sa stati din punct de vedere juridic mai bine decat credeti.
Nu stiu daca ar trebui sa platiti chirie.Cel putin eu nu am inteles de ce platiti chirie.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
Pur si simplu mi-a cerut chirie,santajandu-ma ca altfel baga chiriasi,eu nefiind vreo data implicat in vreun proces,am cedat si am inceput sa-i platesc chirie.Actul in sine este de mana incheiat in prezenta a 2 martori,scris chiar de mana lor.

Alte discuții în legătură

Ce drepturi au partile intr-o succesiune mihayu78 mihayu78 sintem 2frati care au primit ca mostenire la decesul tatalui(unic proprietar) un apartament cu 3camere.s-afacut succesiunea la notar fiecaruia revenindu-i 1/2 ... (vezi toată discuția)
Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Eliminare coproprietari araxela araxela Buna ziua! Am o problema destul de complicata. Acum ceva timp mama mea a vandut un apartament pentru a putea cumpara o casa pentru care sora mea impreuna cu ... (vezi toată discuția)