avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drepturi au partile intr-o succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drepturi au partile intr-o succesiune

sintem 2frati care au primit ca mostenire la decesul tatalui(unic proprietar) un apartament cu 3camere.s-afacut succesiunea la notar fiecaruia revenindu-i 1/2 din apartament.fratele sta in chirie in apartament locuind doar eu,iar toate bunurile existente in acesta sunt ale mele cumparate doar de mine.legea ii permite sa-si inchirieze jumatatea lui daca eu nu sint de acord?adica el vrea sa aduca un chirias in una din camere si sa primeasca o chirie pt aceasta,urmind sa se foloseasca de aragaz,frigider tv,cablu,etc.mentionez ca apartamentul nu a fost impartit in genul:camera asta e amea asta e ata,nu exista o delimitare in actele de proprietate.cum pot impiedica legal inchirierea jumatatii lui?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:17, 29 Septembrie 2010
practic din ceea ce spuneti dvs se intelege ca sa facut (
dezbatut) succesiunea dar nu si iesirea din indiviziune....fiecare avand o cota ideala la acest moment...puteti cere iesirea din indiviziune si sa va opuneti si la inchiriere pe motivul ca el nu are decat o cota ideeala, eu zic ca nu poate sa inchirieze fara acordul dvs
Incercati sa va intelegeti cumva pentru ca daca iesiti din indiviziune va trebui sa ii platiti o sulta reprezentand jumatate din valoarea apartamentului si nu cred ca v-ar ajuta acest lucru.
Adica daca nu veti avea bani sa-i platiti va trebui vandut si fiecare sa isi primeasca partea...

avocat Claudiu Lascoschi
e dreptul dansului sa inchirieze jumatatea din casa care ii apartine.
pai si uzura electrocasnicelor care imi apartin din casa cum o recuperez eu atita timp cit eu nu primesc nici o suma din chiria perceputa de el chiriasilor,succesiunea facindu-se doar pe apartament nu si pentru bunuri tatal neavind nimic in casa totul fiind platit si cumparat doar de mine?cum pot eu obliga legal chiriasii sa nu se foloseasca de aragazul meu frigiderul meu..etcfara sa le incui:training:
Daca nu s-a facut iesirea din indiviziune sau macar un partaj de folosinta, el nu poate inchiria fara acordul dvs.
Momentan are o cota indiviza ( ideala ) din imobil, nu exista "partea lui", nu poate sa traga o linie concret intre partea dvs. si partea lui.

Deci fara acordul dvs. nu se poate. Deocamdata, pana nu iesiti din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul proprietarului în indiviziune de a alege chiriașul fără acordul celuilalt proprietar cristina202020 cristina202020 Poate un prorietar sa inchirieze un apartament ,daca ii apartine doar jumatate de apartament fara consintamantul celuilat proprietar ,care are cota egala din ... (vezi toată discuția)
Partaj cu probleme ADINA255 ADINA255 Buna ziua, As dori un raspuns daca se poate. Fiul meu, in varsta de doi ani, este coproprietar cu cota de 1/2 a unui apartament de 3 camere, drept obtinut ... (vezi toată discuția)
Intelegere cu promisiune de vanzare/cumparare alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, am urmatoarea intrebare, vreau sa inchiriez un apartament. Apartamentul face parte dintr-o masa succesorala. Inca nu s-a terminat procesul de ... (vezi toată discuția)