avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ CU PROBLEME
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ CU PROBLEME

Buna ziua,

As dori un raspuns daca se poate.
Fiul meu, in varsta de doi ani, este coproprietar cu cota de 1/2 a unui apartament de 3 camere, drept obtinut in urma decesului tatalui lui.
In prezent apartamentul se afla in litigiu in proces de sistare stare de indiviziune, proces intre fiul meu si celalalt coproprietar cu cota de 1/2 , fosta sotie a tatalui copilului, cu care acesta nu a facut partajul in urma divortului. Fosta sotie nu locuieste acolo.

Intrebarea este daca fosta sotie poate inchiria apartamentul aflat in litigiu?
Mentionez ca eu si copilul am fost dati afara din apartament de catra fosta sotie a tatalui copilului imediat dupa decesul acestuia, iar in locul nostru a bagat chiriasi.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 15:45, 13 Aprilie 2011
Nu avea dreptul sa va evacueze fara o hotarare judecatoreasca investita cu titlul executor. A existat un proces de partaj bunuri comune prin care acel apartament s-a dispus partajarea prin lotizare ?...:(
Eu cu tatal copilului si cu copilul am locuit in acel apartament.
Dupa inmormantarea tatalui copilului, fosta sotie a defunctului ne-a dat afara din casa pe motivul ca nu avem nici un drept acolo.
Am deschis succesiunea dupa tatal copilului si acolo s-a facut o impartire de 1/2 copilul si 1/2 fosta sotie a defunctului.
Am facut actiune in instanta sa reintru cu copilul in locuinta.
Am primit raspuns favorabil dupa un an de zile, timp in care fosta sotie a bagat acolo chiriasi.
Maine cu sentinta definitiva investita cu formula executorie , impreuna cu un executor ar trebui sa reintru in locuinta.
Intrebarea este ce fac cu chiriasii?
solicitati-le contractul de inchiriere si cititi clauzele contractuale.
Bine, dar avea voie sa inchirieze fara acordul meu?
Daca refuza sa imi prezinte contractul?
Poate sa inchirieze fara acordul dvs., doar partea care-i apartine.Pentru cealalta ocupata abuziv puteti sesiza politia pentru faptul ca nu va permite accesul in propriul imobil la care se poate adauga tulburarea de posesie si lipsa de folosinta. Puteti sa-i cereti in instanta 1/2 din chiria pe care o inacaseaza.....

Alte discuții în legătură

Partaj ADINA255 ADINA255 Buna ziua, As dori un raspuns daca se poate. Fiul meu, in varsta de doi ani, este coproprietar cu cota de 1/2 a unui apartament de 3 camere, drept ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil bun comun dupa pronuntarea divortului de catre unul din proprietari maryan_eu maryan_eu Buna ziua As dori o lamurire a situatiei urmatoare: In urma divortului ,fara efectuarea partajului ..proces pe rol, fostul sot doreste sa de-a in chirie o ... (vezi toată discuția)
Drept comun in apartament intre soti divortati si partaj cu recurs strazi1 strazi1 Buna seara, fostul sotul daca vrea sa inchirieze 1 camera din apartamentul cu drept comun,unor straini ,are voie sa inchirieze ,fara acordul fostei sotii? ... (vezi toată discuția)