avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate marianamadalina

Activitate marianamadalina

soyul meu este operat la coloana si pana la data da 14 august a facut 183 de zile de concediu medical. pe data de 5 august i s-a facut referat pentru comisia de la bucuresti pentru prelungirea concediului medical cu inca 90 de zile. tot in august medicul care l-a operat i-a facut programare la spitalul din mangalia pentru recuperare deoarece a ramas si cu un picior paralizat. programarea era facuta pentru data de 5 septembrie. raspunsul dela bucuresti a venit pe 10 septembrie. dupa ce am luat decizia de la comisie m-am dus la spital pentru a lua concediul medical sa il pot trimite la firma unde lucreaza sotul deoarece contabila de acolo trebuia sa inchida situatia pe luna august. pentru ca sotul este internat nu mi s-a eliberat concediul medical .la firma mi s-a spus ca fara concediu medical o sa-l treaca in concediu fara plata. ce putem face in aceasta situatie?cine o sa-i plateasca concediul de pe data de 15 august pana pe 31 august daca el figureaza cu concediu fara plata? mai are vreo sansa sa-si recupereze banii pentru acea perioada?trebuie sa mentionez ca contractul de munca al sotului expira la data de 19 septembrie.
sotul meu a fost dat in somaj anul trecut pentru ca s-a inchis fabrica. dupa o luna de somaj s-a angajat la o firma ca lacatus mecanic avand contract pe un an. 3 luni a lucrat in conditii foarte grele dupa care a fost internat in spital si operat la coloana. a doua oara si in acelasi loc prima operatie a facut-o in 1997 . in urma celei de a doua operatii a ramas cu un picior paralizat si cu dureri foarte mari .medicul care l-a operat i-a spus ca nu mai poate munci si ca durerile nu vor disparea niciodata. medicul de la comisie considera ca poate munci si este recuperabil.daca apelam la un avocat avem vreo sansa sa reusim sa fie pensionat pe caz de boala ? mentionez ca in septembrie contractul de munca se termina si i s-a spus ca nu i se v-a face altul. cu alta cuvinte nu au nevoie de un om bolnav.