Interventie moderator:
:rtfm:
marianamadalina:
1. Pentru continuarea discutiilor pe aceeasi problema nu este nevoie sa deschideti un topic nou.
2. Intrati tot pe acest topic si folositi butonul "raspunde".
marianamadalina a scris:
si totusi nu am obtinut un raspuns concret. ce se intampla daca in acest moment este internat in spital pentru recuperare si nu poate aduce la servici concediul medical pana la sfarsitul lunii august ca sa i se poata inchide situatia pe luna respectiva? contabila mi_a spus ca il trece in concediu fara plata.daca este trecut in fara plata si aduce concediul medical dupa ce se externeaza se mai poate modifica ceva?
1. Colegele mele v-au explicat si cu texte de lege ca era de datoria spitalului sa elibereze certificat medical la sfarsitul lunii daca este internat mai mult de o luna de zile.
2. Mergeti la spital sa va elibereze cretificatul asa cum spune OUG 158/2005:
ART. 18
(1) Medicul curant din spital elibereaza certificatele de concediu medical numai la externarea
pacientului.
(2)
Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care durata internarii cuprinde perioade din doua sau mai multe luni calendaristice,
caz in care medicul curant va acorda lunar certificatul de concediu medical.
3. - Angajatorul il poate ponta foarte bine ca fiind in concediu medical, stiind ca este in spital si ca o sa aduca certificatul medical.
- In nici un caz nu trebuie sa il ponteze in concediu fara plata.
4. - Daca il trece in concediu fara plata contabila va avea mai mult de lucru dupa ce aduce certificatul medical, trebuie sa fraca multe modificari in pontaj, in statul de plata, in D112 etc.
- Mai bine il ponteaza ca fiind in concediu medical si apoi, cand aduce certificatul medical, il calculeaza si il plateste.