avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate csm75

Activitate csm75

Am un PFA cu Normă de 300 Euro pe lună și facturez 1000 de Euro pe lună. Vă întreb ce sumă va trebui să plătesc lunar ca pensie alimentară pentru un copil?

1/4 din:
1) 1000 de euro (suma facturată);
2) 300 de euro (norma de venit);
3) 1000 de euro - (impozit + pensie + sănătate);
4) 300 de euro - (impozit + pensie + sănătate).

Menționez că atunci când cer adeverință de venit de la ANAF, ei îmi consideră venitul net (pe persoană fizică) cel de la punctul 4). Mi-e practic imposibil să fac un credit.
Răspuns la discuția PFA intracomunitar
atticus a scris:

ilie_a64 a scris:n
nSunt pfa si prestez servicii exclusiv pentru o firma din Belgia.Nu sunt platitor de TVA dar firma belgiana este.La infiintare in august 2011 cei de la ANAF-ul teritorial mi-au spus ca nu sunt obligat sa ma declar platitor de TVA.Am citit ,insa,pe forum ca eram obligat sa ma declar platitor de TVA pentru UE si sa ma inscriu in ROI.Va rog lamuriti-ma fiindca eu din septembrie 2011 am emis facturi catre firma belgiana care nu mi-a solicitat nici un cont de TVA dar mi-a dat contul ei de TVA(analogul belgian).Daca se poate spuneti-mi ce trebuie facut in continuare.N-as vrea sa platesc amenda care nu-i deloc mica.n
nn

Ati citit bine, trebuie sa va inscrieti in ROI ca prestator de servicii, dar anterior va trebui sa solicitati un certificat de inregistrare in scopuri de tva de la Fisc. Veti primi pe langa codul fiscal existent un cod fiscal diferit si distinct valabil doar in cazul facturarii in afara, adica catre entitati din statele membre ale UE.
In relatia cu statele membre UE se va depune declaratia 390 si nu veti depune D300.
Daca mai aveti nevoie de lamuriri, va invit sa ma contactati, va ajut cu placere.



O Intrebare pentru atticus:
Sunt pfta IT cu norma, caen 6202 si facturez unei firme din Bulgaria. La deschiderea PFA-ului am subcontractat o firma(cam low cost) si au zis ca pot sa facturez catre bulgari daca am codul de TVA dar nu eram inregistrat in ROI. Datele sunt:
- 25 iulie 2013 codul TVA
- 26 iulie 2013 factura catre bulgari
- 7 august sunt progamat ptr a ridica ROI
E legal ca am facturat inainte a aparea in ROI? Cum se poate corecta? Ce variante sunt?
Răspuns la discuția PFA intracomunitar
ilie_a64 a scris:

Sunt pfa si prestez servicii exclusiv pentru o firma din Belgia.Nu sunt platitor de TVA dar firma belgiana este.La infiintare in august 2011 cei de la ANAF-ul teritorial mi-au spus ca nu sunt obligat sa ma declar platitor de TVA.Am citit ,insa,pe forum ca eram obligat sa ma declar platitor de TVA pentru UE si sa ma inscriu in ROI.Va rog lamuriti-ma fiindca eu din septembrie 2011 am emis facturi catre firma belgiana care nu mi-a solicitat nici un cont de TVA dar mi-a dat contul ei de TVA(analogul belgian).Daca se poate spuneti-mi ce trebuie facut in continuare.N-as vrea sa platesc amenda care nu-i deloc mica.


O intrebare pentru ilie_a64: ai platit amenda pentru ca NU aveai cod fiscal de TVA si NU ai fost inregistrat in ROI? Din cate vad ai apucat sa facturezi cateva luni.