avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate Laur1964

Activitate Laur1964

Fiul meu termina facultatea zilele acestea; a urmat curs de zi, deci pana acum a fost prins in sistemul de asigurari ca elev la curs de zi; are 23 de ani si se pregateste pentru inca o perioada de studiu pentru care nu va fi recunoscut ca elev - vrea sa se inscrie la doctorat si mai pregateste un examen pentru primavara anului viitor; pe aceasta perioada - si pana se va angaja, cum pot sa-l prind in sistemul de asigurari de sanatate? poate fi coasigurat pe asigurarea mea? in acest moment pe asigurarea mea o mai am pe sotie; ce acte trebuie sa intocmesc, cu cine trebuie sa iau legatura? Multumesc.
Am un concept despre un mobilier metalic ( sistem ) pe care doresc sa-l execut serie si sa-l lansez pe piata. Am terminat proiectul de executie si sunt la faza de realizare a prototipului pe care sa-l testez functional. Executia lui inseamna sa-l prezint unor firme de productie specializate pentru executia componentelor si pentru asamblarea finala. Daca sistemul functioneaza voi cere inregistrarea la OSIM - dar si acolo dureaza mult timp pana se emite TM – ul, interval de timp in care iarasi nu sunt protejat. Cum pot sa-mi protejez ideea pe toata aceasta perioada ( pe parcursul realizarii prototipului, in perioada de testare mecanica si de piata, pe perioada cat astept obtinerea TM-ului ) ? Stiti cam ce costuri implica aceasta protectie? Va multumesc anticipat.