avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Proprietate intelectuala; protectie, drepturi, ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Proprietate intelectuala; protectie, drepturi, obligatii

Am un concept despre un mobilier metalic ( sistem ) pe care doresc sa-l execut serie si sa-l lansez pe piata. Am terminat proiectul de executie si sunt la faza de realizare a prototipului pe care sa-l testez functional. Executia lui inseamna sa-l prezint unor firme de productie specializate pentru executia componentelor si pentru asamblarea finala. Daca sistemul functioneaza voi cere inregistrarea la OSIM - dar si acolo dureaza mult timp pana se emite TM – ul, interval de timp in care iarasi nu sunt protejat. Cum pot sa-mi protejez ideea pe toata aceasta perioada ( pe parcursul realizarii prototipului, in perioada de testare mecanica si de piata, pe perioada cat astept obtinerea TM-ului ) ? Stiti cam ce costuri implica aceasta protectie? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:42, 23 Ianuarie 2014
Nu se pot proteja la OSIM decat inventii si marci comerciale, iar designul este protejat separat de drepturile de autor. O inventie care a fost deja oferita publicului (de ex. prin vanzare sau expunere) nu mai poate fi brevetata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brevet invenþie - cum trebuie sã procedez? ContSters64341 ContSters64341 Buna dimineata. Sunt persoana fizica si am conceput un produs care se va adresa clientilor la nivel global, acest produs este inovativ din multe puncte de ... (vezi toată discuția)
Tm vs marca inregistrata si altele... Kapy Kapy Buna seara, Ma pregatesc pentru inregistrarea unei marci si incerc sa ma documentez, stiu o sa-mi spuneti sa apelez ca un consilier, am apelat pentru a mi se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare design vs. brevetare inventie ? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua, In ce fel as putea proteja un produs (gen ghiozdan) pentru a nu fi copiat? Ma refer la modul in care acesta este construit astfel incat sa se ... (vezi toată discuția)