avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate dupa facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate dupa facultate

Fiul meu termina facultatea zilele acestea; a urmat curs de zi, deci pana acum a fost prins in sistemul de asigurari ca elev la curs de zi; are 23 de ani si se pregateste pentru inca o perioada de studiu pentru care nu va fi recunoscut ca elev - vrea sa se inscrie la doctorat si mai pregateste un examen pentru primavara anului viitor; pe aceasta perioada - si pana se va angaja, cum pot sa-l prind in sistemul de asigurari de sanatate? poate fi coasigurat pe asigurarea mea? in acest moment pe asigurarea mea o mai am pe sotie; ce acte trebuie sa intocmesc, cu cine trebuie sa iau legatura? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 28 Iunie 2017
1. Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

2. Asadar, numai sotul, sotia si parintii fara venituri proprii pot deveni coasigurati.

In speta, fiul dvs nu poate fi coasigurat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt pensionara pentru limita de varsta si de peste ... Mraicu2021 Mraicu2021 Buna ziua! Sunt pensionara pentru limita de varsta si de peste 10 ani il am in intretinere pe fiul meu, care nu are niciun venit. Poate fi coasiguratul meu ... (vezi toată discuția)
Cnas Blecky Blecky Poate coasigura un părinte copilul major ? (vezi toată discuția)
Pot obtine calitate de coasigurat pentru copil? maripol maripol Buna ziua. Un pensionar posesor card de sanatate poate solicita un card de coasigurat pentru fiul lui de 25 ani ? Acesta se afla in perioada de dupa terminarea ... (vezi toată discuția)