avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot obtine calitate de coasigurat pentru copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot obtine calitate de coasigurat pentru copil?

Buna ziua. Un pensionar posesor card de sanatate poate solicita un card de coasigurat pentru fiul lui de 25 ani ? Acesta se afla in perioada de dupa terminarea facultatii in urma cu trei luni si incepera serviciului de la 1.01.2019. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: maripol , utilizator 11:43, 9 Octombrie 2018
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, copIii nu pot fi coasigurati ai parintilor.

Pentru a putea beneficia de servicii medicale va trebui sa incheie un contract de asigurare cu casa de asigurari de sanatate, pe numele sau.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă eu sunt pensionara asigurata medical și cu card de sănătate,pot ... mioara2755 mioara2755 Dacă eu sunt pensionara asigurata medical și cu card de sănătate,pot lua ca și coasigurat pe fiul meu care nu are venit? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt pensionara pentru limita de varsta si de peste ... Mraicu2021 Mraicu2021 Buna ziua! Sunt pensionara pentru limita de varsta si de peste 10 ani il am in intretinere pe fiul meu, care nu are niciun venit. Poate fi coasiguratul meu ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate dupa facultate Laur1964 Laur1964 Fiul meu termina facultatea zilele acestea; a urmat curs de zi, deci pana acum a fost prins in sistemul de asigurari ca elev la curs de zi; are 23 de ani si ... (vezi toată discuția)