Va multumesc tuturor pentru parerea exprimata. Avand in vedere ca nu-mi permit un avocat, v-as ruga sa-mi furnizati un model de abordare in instanta. As putea, cumva, sa obtin custodie totala, fara sa mai milogesc aprobarea lui, avand in vedere faptul ca el nu participa cu nici un leu la cresterea copiilor? Eu nu inteleg cum in acesta tara, un dement care timp de 14 ani a jucat tot ce se putea la pacanele, am pierdut casa, masa (stau cu copiii cu chirie), violent din pricina locurilor, ne dadea afara din casa la ora 12 noaptea-se duceau copiii obositi la scoala-, politia spunea ca nu se baga, m-a strangulat de gat si am ajuns la urgente si nu i s-a intamplat nimic, etc....-cum poate avea atatea drepturi asupra copiilor, doar pt ca este tatal lor biologic??? Cum putem scapa de finitiv de el? El mi-a spus ca va fi cosmarul nostru pana implinesc copiii 18 ani, ca tot el comanda pana atunci.
Va multumesc si astept un model de cerere de chemare in judecata
Buna ziua,
Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar custodia este comuna). Pensia alimentara s-a stabilit la 150 lei de copil (nu-i da), dar problema mea este ca el a plecat din tara si, in situatia in care eu vreau sa-i duc in vacanta peste hotare, el nu poate si nici nu vrea-chiar daca ar fi in tara- sa-mi faca procura sa-i scot din tara. Copiii au 8 respectiv 12 ani. El a spus ca nu vrea sa-mi dea acordul, de ce sa-i distrez, ca sa uite de el??? Asta desi pensia simbolica nu le-o da, pe motiv ca nu trebuia sa ne despartim. Cum pot face, legal, sa-l decad din toate drepturile parintesti - pentru a nu restrictiona o simpla vacanta- stiind ca eu fara copii nu merg? In felul asta a spus ca ma face pe mine sa sufar. Pot sa-l dau in judecata? Cum trebuie sa sune cererea? daca el este plecat din tara, cum procedez? Nu-i stiu adresa acolo, stiu doar ca este in Germania.
Nu inteleg cum, din orgoliul lui, se descarca pe niste copii (stie ca ei sunt viata mea si stie ca daca sufera copiii, sufar si eu)
Va multumesc anticipat
Buna ziua,
Am facut o prostie mai mare decat mine, renovand ap, am auncat 5 saci moloz la o gramada de gunoi. Am gresit, recunosc. M-au descoperit. Stie cineva ce amenda voi primi?
Eu am job, insa ex sotul meu vrea sa renunte la job, sa lucreze la negru. Daca as imparti datoria, as plati din jumatatea mea de datorie, nu vreau sa platesc si partea lui. De aceea as vrea sa impart datoria, sa scap odata de ex sot, care spune ca voi fi legata de el toata viata. Dar nu inteleg: daca se da o sentinta jud, cum ca imi revine 1/2 din datorie, banca n-o ia in seama? Eu vreau sa stiu clar ca mai am de plata 1/2 din credit, nu sa muncesc eu si pentru partea lui, mai ales ca eu am de crescut si 2 copii carora le da pensia din joi in paste ( ca asa e legea la noi, nu-l pot da in jud decat dupa 3 luni - si atunci mai plateste o luna, si tot asa). Deci pot sau nu imparti datoria?
Multumesc frumos
Va multumesc frumos pentru lamuriri.
O alta rugaminte: Eu nu imi permit un avocat, asa ca va rog, cum sa formulez actiunea de partaj datorii, cu ajutor judiciar? Un model, daca se poate si eu sa-l adaptez.
Multumesc din suflet
Pe cate luni din urma se cere venitul? Al meu se compune din 630 lei salariul+398 lei pensia alimentara a copiilor ( pe care le-o da cu intarziere si la insistente mereu)+84 lei alocatia de stat pentru copii+200 lei alocatie de sprijin familie DGASPC Sector 6. Ce pot face pentru a beneficia de deducere?
Multumesc anticipat
Tot venitul meu este 1320 lei si sunt eu cu 2 copii, deci impartit la 3.
Stau cu chirie, dar nu am contract. Cum socotesc cheltuielile? Va rog sa-mi explicati cum se calculeaza
Va multumesc
Buna ziua,
Am divortat anul trecut, avand un credit impreuna cu fostul meu sot, pentru care am gajat cu apartamentul. Banca a executat apartamentul, insa a mai ramas o datorie de 221.000 RON pe care vreau s-o impart cu sotul meu. Copiii au ramas la mine, iar venitul pe membru de familie este de 440 RON. Pot beneficia de o scutire la plata timbrului judiciar? La valoarea de 221.000 RON, taxa este foarte mare si nu mi-o permit. Daca da, cum procedez? Puteti sa-mi dati un model de actiune si de cerere de acordare a ajutorului judiciar, deoarece nu imi permit un avocat. Cred ca pot si eu sa introduc actiunea. Sunt disperata, am 2 copii de crescut si vreau sa stiu care este partea mea de plata, nu sa platesc si pentru el.
In speranta unui raspuns prompt si la obiect, va multumesc frumos!
Buna ziua,
In urma cu 5 ani am contractat un credit de 95 000 CHF, garantand cu ap. De un an si jumatate nu am mai putut sa platesc, am divortat si pe 15 aprilie banca a vandut apartamentul, mult sub pret (29000CHF din care se scad 13000 lei ch. cu executorul.
In urma cu ceva timp eu gasisem un cumparator cu 38000CHF, a facut o cerere in scris, insa banca nu a acceptat. L-a vandut recent, pe 15 aprilie ac. Ce pot face? O contestatie? Cum sa sune? E vreun formular? Nu am bani de asistenta juridica. Sunt la pamant, nu mai rezist.
Va multumesc frumos.