avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua,
Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar custodia este comuna). Pensia alimentara s-a stabilit la 150 lei de copil (nu-i da), dar problema mea este ca el a plecat din tara si, in situatia in care eu vreau sa-i duc in vacanta peste hotare, el nu poate si nici nu vrea-chiar daca ar fi in tara- sa-mi faca procura sa-i scot din tara. Copiii au 8 respectiv 12 ani. El a spus ca nu vrea sa-mi dea acordul, de ce sa-i distrez, ca sa uite de el??? Asta desi pensia simbolica nu le-o da, pe motiv ca nu trebuia sa ne despartim. Cum pot face, legal, sa-l decad din toate drepturile parintesti - pentru a nu restrictiona o simpla vacanta- stiind ca eu fara copii nu merg? In felul asta a spus ca ma face pe mine sa sufar. Pot sa-l dau in judecata? Cum trebuie sa sune cererea? daca el este plecat din tara, cum procedez? Nu-i stiu adresa acolo, stiu doar ca este in Germania.
Nu inteleg cum, din orgoliul lui, se descarca pe niste copii (stie ca ei sunt viata mea si stie ca daca sufera copiii, sufar si eu)
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:27, 13 Iunie 2014
Trebuie sa cereti suplinire consimtamant la trecerea frontierei si eliberare pasaport.In instanta mergeti cu motivele acestea,ca este plecat din tara,dar trebuie sa si dovediti refuzul lui,ca nu este de acord sa plecati cu copii in vacanta,puteti sa va planificati un concediu,chemati-l la notar sa va dea acordul,dc nu va veni aveti refuzul lui.Demonstrati rea vointa lui si poate aveti noroc sa obtineti permanent aceasta suplinire dc demonstrati ca el nu este in tara si ca nu se va intoarce curand,ca-si schimba des domiciliu si ca ar fi f greu sa dati de el pt acord,ma gandesc ca aveti sanse
Depinde de motive, de ce dovezi aveti, de motivatie... ar trebui sa formulati o cerere pe ordonanta sa stabileasca instanta o perioada in timpul vacantei de vara cand dv. puteti scoate copiii din tara, la fel pentru el... :D
De asemenea, puteti adauga in cerere sa va permita instanta sa scoateti suplimentar o data pe an copiii din tara cu destinatia Germania, ca sa-i duceti dv. la tata, vazand ca el nu vine sa-i vada... :D
Deci doamna sa ceara instantei sa-i suplineasca si tatalui consimtamantul dumneai pt vreo vacanta.....sau doamna sa mearga in vizita in Germania la tata,desi acesta nu a cerut asa ceva si nici nu-l intereseaza de copii lui
Doamna avocat,omul acela e plecat din tara,nu plateste nici un banut pt copii ,de ce ar trebui mama sa se gandeasca la asa ceva?
[editat- atac la persoana]
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
alexa_sidorencu a scris:

Doamna avocat,omul acela e plecat din tara,nu plateste nici un banut pt copii ,de ce ar trebui mama sa se gandeasca la asa ceva?
[editat- atac la persoana]

pentru ca se gandeste la copiii ei
Stimate doamne, ştiţi cum se numeşte dragostea cu sila? Evident,ştiţi.
Cum puteţi gândi ca o mamă să meargă cu sila peste tatăl copiilor, cu copiii, când acesta refuză contactul cu ei, îi neglijează complet ?
Nu-i destulă trauma copiilor că nu au tată, ca ceilalţi copii din jur, trebuie să fie umiliţi din nou, insistând acolo unde sunt nedoriţi? Cum s-ar simţi acei copii să fie alungaţi de tată ? A fi părăsiţi e mai suportabil decât a fi alungaţi, într-o ţară străină.
Era o postare aici, în care o mamă descria cum fetiţa sa părăsită de tată, l-a întâlnit pe stradă şi tatăl a fugit de ea. Poate fi ceva mai dureros? Nu era mai bine să nu se întâlnească?
Dacă ar săpa un pic, doamna ar descoperi că domnul incasează şi diferenţa de alocaţie a copiilor acolo, în Germania, deci se foloseşte material de copii. La fel, impozitele sunt reduse dacă are persoane în întreţinere şi, cu această autoritate părintească comună, are de întreţinut copiii întreţinuţi de mamă X-( Evident, e valabil dacă munceşte legal.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort de tata in inchisoare giorgiana82 giorgiana82 Buna seara,sora mea este casatorita si are 2 fetite minore,tatal fetitelor nu isi indeplineste indatoririle de tata fiind mereu plecat de acasa nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Custodie unica ContSters344731 ContSters344731 buna ziua.am divortat in urma cu 3 ani si s-a stabilit custodie comuna.am 2 copii de 7 si respectiv 8 ani.in tot acest timp tatal copiilor a mai trimis bani o ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)