Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar custodia este comuna). Pensia alimentara s-a stabilit la 150 lei de copil (nu-i da), dar problema mea este ca el a plecat din tara si, in situatia in care eu vreau sa-i duc in vacanta peste hotare, el nu poate si nici nu vrea-chiar daca ar fi in tara- sa-mi faca procura sa-i scot din tara
Aveti o problema.. ati fost de acord ca impreuna sa exercitati autoritatea parinteasca si nici nu ati invocat culpa sotului la divort.
Daca veti cere acum ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca va trebui sa dovediti ca au aparut schimbari de la divort pana acum. Asa ca in opinia mea nu prea conteaza ce a fost pana la divort, daca ati fi considerat ca e un iresponsabil si-un demnet, nu trebuia sa fiti de acord ca dementul sa exercite autoritatea parinteasca.
Ce se intampla acum ? Nu plateste pensie si nu e de acord cu iesirea din tara.
Pt pensie ati incercat sa o obtineti in vreun fel ? Sa puteti dovedi ca nu achita din rea credinta ?
Aveti dovada ca tot din rea credinta nu isi da acordul sa plecati cu copiii in vacanta ?
Strangeti intai probe ca e un nemernic in raport cu copiii si abia apoi adresati-va instantei.
Daca cereti suplinirea acordului pt iesirea din tara, va rezolvati problema cu vacantele.
Daca cereti ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca, cereti motivat de faptul ca nu e interesat de copii, nu ii vede, nu vrea sa vb cu ei, nu contribuie la intretinerea lor, nu e de gasit sa va dea acordul..etc
va dau niste spete din care va puteti inspira.
[ link extern ]
o cerere respinsa
[ link extern ]
punctul de vedere al unui judecator ca sa stiti cum pot fi vazute lucrurile in instanta
[ link extern ]