avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua,
Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar custodia este comuna). Pensia alimentara s-a stabilit la 150 lei de copil (nu-i da), dar problema mea este ca el a plecat din tara si, in situatia in care eu vreau sa-i duc in vacanta peste hotare, el nu poate si nici nu vrea-chiar daca ar fi in tara- sa-mi faca procura sa-i scot din tara. Copiii au 8 respectiv 12 ani. El a spus ca nu vrea sa-mi dea acordul, de ce sa-i distrez, ca sa uite de el??? Asta desi pensia simbolica nu le-o da, pe motiv ca nu trebuia sa ne despartim. Cum pot face, legal, sa-l decad din toate drepturile parintesti - pentru a nu restrictiona o simpla vacanta- stiind ca eu fara copii nu merg? In felul asta a spus ca ma face pe mine sa sufar. Pot sa-l dau in judecata? Cum trebuie sa sune cererea? daca el este plecat din tara, cum procedez? Nu-i stiu adresa acolo, stiu doar ca este in Germania.
Nu inteleg cum, din orgoliul lui, se descarca pe niste copii (stie ca ei sunt viata mea si stie ca daca sufera copiii, sufar si eu)
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:27, 13 Iunie 2014
Va multumesc tuturor pentru parerea exprimata. Avand in vedere ca nu-mi permit un avocat, v-as ruga sa-mi furnizati un model de abordare in instanta. As putea, cumva, sa obtin custodie totala, fara sa mai milogesc aprobarea lui, avand in vedere faptul ca el nu participa cu nici un leu la cresterea copiilor? Eu nu inteleg cum in acesta tara, un dement care timp de 14 ani a jucat tot ce se putea la pacanele, am pierdut casa, masa (stau cu copiii cu chirie), violent din pricina locurilor, ne dadea afara din casa la ora 12 noaptea-se duceau copiii obositi la scoala-, politia spunea ca nu se baga, m-a strangulat de gat si am ajuns la urgente si nu i s-a intamplat nimic, etc....-cum poate avea atatea drepturi asupra copiilor, doar pt ca este tatal lor biologic??? Cum putem scapa de finitiv de el? El mi-a spus ca va fi cosmarul nostru pana implinesc copiii 18 ani, ca tot el comanda pana atunci.
Va multumesc si astept un model de cerere de chemare in judecata
Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar custodia este comuna). Pensia alimentara s-a stabilit la 150 lei de copil (nu-i da), dar problema mea este ca el a plecat din tara si, in situatia in care eu vreau sa-i duc in vacanta peste hotare, el nu poate si nici nu vrea-chiar daca ar fi in tara- sa-mi faca procura sa-i scot din tara

Aveti o problema.. ati fost de acord ca impreuna sa exercitati autoritatea parinteasca si nici nu ati invocat culpa sotului la divort.
Daca veti cere acum ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca va trebui sa dovediti ca au aparut schimbari de la divort pana acum. Asa ca in opinia mea nu prea conteaza ce a fost pana la divort, daca ati fi considerat ca e un iresponsabil si-un demnet, nu trebuia sa fiti de acord ca dementul sa exercite autoritatea parinteasca.
Ce se intampla acum ? Nu plateste pensie si nu e de acord cu iesirea din tara.
Pt pensie ati incercat sa o obtineti in vreun fel ? Sa puteti dovedi ca nu achita din rea credinta ?
Aveti dovada ca tot din rea credinta nu isi da acordul sa plecati cu copiii in vacanta ?
Strangeti intai probe ca e un nemernic in raport cu copiii si abia apoi adresati-va instantei.
Daca cereti suplinirea acordului pt iesirea din tara, va rezolvati problema cu vacantele.
Daca cereti ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca, cereti motivat de faptul ca nu e interesat de copii, nu ii vede, nu vrea sa vb cu ei, nu contribuie la intretinerea lor, nu e de gasit sa va dea acordul..etc
va dau niste spete din care va puteti inspira.
[ link extern ]
o cerere respinsa
[ link extern ]
punctul de vedere al unui judecator ca sa stiti cum pot fi vazute lucrurile in instanta
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de tata in inchisoare giorgiana82 giorgiana82 Buna seara,sora mea este casatorita si are 2 fetite minore,tatal fetitelor nu isi indeplineste indatoririle de tata fiind mereu plecat de acasa nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Custodie unica ContSters344731 ContSters344731 buna ziua.am divortat in urma cu 3 ani si s-a stabilit custodie comuna.am 2 copii de 7 si respectiv 8 ani.in tot acest timp tatal copiilor a mai trimis bani o ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)