dar daca dai in instanta pana se termina procesul,poti circula cu masina?
exista vreo metoda aparuta(descoperita) sa scapi de taxa de prima inmatriculare?
dar nu am inteles un lucru,platesc taxa de inmatriculare si dupaia dau in judecata sa imi recuperez banii,dupaia pot sa circul cu masina?
in aceeasi situati sunt si eu,depinde de masina,taxa se plateste,si dupaia in instanta dai in judecata ca sa iti recuperezi banii de la anaf(dai bani cu imprumut statului)
am inteles,mi s-a comunicat ca chiar daca castigi procestu banii o sa tii dea anafu cand o sa aiba,posibil si peste 100 de ani, deci nu trebuie sa ma impacientez,luni ma duc si platesc taxa de inmatriculare la anaf sa fac rar-ul,si marti ma duc sa ii dau in judecata,vedem ce o fie....
multumesc oricum de sfaturi!
intrebarea este alta,daca platesc suma de 2400 de euro,cat ma costa inmatricularea,dupaia dau in judecata,exista sanse de castig?sa imi recuperez banii..si cam in cat timp iti inapoiaza anafu banii
am inteles,dar daca ma duc si incep un proces pot sa circul cu masina?cu numere rosii?nu am mai fost in situatia aceasta si nu stiu ce sa fac..vreau sa ma documentez inainte de a incepe procesu, sa caut avocat
Raspuns: Finalizarea unui contract de leasing presupune si transferul proprietatii asupra autoturismului, de la societatea finantatoare catre client.
O.U.G nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule prevede la art. 4 lit. c) obligatia de a se plati taxa \"cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii\".
Mai mult, conform precizarilor suplimentare oferite de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice la solicitarea Conso.ro, timbrul de mediu trebuie platit si de catre cei care in trecut au fost scutiti de plata taxei auto.
“Indiferent ca s-a incadrat in situatia legiferata prin O.U.G nr. 117/2009, daca pentru autovehiculul respectiv nu a fost achitata \"taxa\", sau a fost restituita in urma unei hotarâri judecatoresti -art.4 lit. d) din O.U.G nr. 9/2013-, la momentul la care se cere transcrierea dreptului de proprietate, timbrul de mediu trebuie achitat”, au explicat reprezentantii Ministerului.
*nu am inteles partea care am ingrosat si subliniat....trebuie platita si de cei care in trecut au fost scuti de taxa,deoarece masina e euro 4 si in 2009 nu se platea acea taxa
si partea a doua care am subliniat,ca nu a fost masina inmatriculata la momentul transcrierii dreptului de proprietate, conform acestor legi,vanzatorul nu a facut un fals in acte?
sau prin mostenire se mai poate inmatricula?
Am achizitionat un tiguan pe data de 25.07.2013,masina a fost in leasign din anul 04/2009,si pe data de 26.06.2013 s-a terminat leasingul si primul proprietar a scos masina la vanzare deoarece isi achizitionase alta,dupa ce am facut actele de cumparare-vanazare+ testele la reprezentanta mi s-a inmanat actele plus cartea de identitate a vehicolului care specifica ca masina a fost inmatriculata la acea data09.04.2009 de catre porsche leasing romania sa,pana sa achizitionez masina,am intrebat de taxa de inmatriculare si,vanzatorul mi-a spus ca masina a fost inmatriculata si ca are toate taxele platite catre anaf de catre firma de leasing.Azi cand am fost sa o verific cei de la anaf mi-au spus k masina este in regula din punct de vedere al actelor,dar nu are taxa de inmatriculare platita si ca nu pot sa circul cu ea.
Din cate am vazut ca si metoda partajului a picat,ce e de facut?respectivul proprietar nu mai raspunde la telefon.(valoarea inmatricularii este de app 3000 de euro,si nu prea imi convine sa platesc aceasta suma destul de mare)