In momentul de fata, imobilul nu are cadastru si intabulare facut. Daca se dau acum acele declaratii de renuntare si ulterior incep demersurile ptr cadastru si intabulare, se pot opera cu totul in Cartea Funciara, rezultand extrasul liber de sarcini? Sau declaratiile, inscrierea in cartea funciara, cadastru +intabulare si apoi tranzactia? Multumesc anticipat ptr lamurire
Multumesc ptr raspunsuri. Sa inteleg ca se poate merge la notariat ptr declaratie de renuntare la uzufruct si in baza acelei declaratii ulterior, se poate incheia vanzarea fara ca cei doi sa se prezinte la notar ptr semnatura?
Buna ziua,
Vanzatorul A, vinde cumparatorului B apartamentul Z. La intocmirea contractului de vanzare-cumparare, partile X si Y, in calitate de parinti ai cumparatorului B, au fost trecuti pe acel contract ca si "terti beneficiari si clauza de uzufruct viager". Partile X si Y, nu au locuit niciodata in acel apartament. Intrebarea este daca cumparatorul B, acum in calitate de proprietar, poate vinde apartamentul in cauza? Este nevoie si de acordul scris al partilor X si Y la vanzare?
Multumesc anticipat
Buna ziua,
Va rog sa-mi explicati ce reprezinta termenii de "terti beneficiari" si "calitatea de uzufruct viager" la intocmirea unui contract de vanzare-cumpare imobil. Ce implica aceste drepturi ptr cei in cauza. Avantaje si dezavantaje.
Multumesc anticipat
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in legatura c-o problema cu care se confrunta cumnatul meu, si anume:
La data cumpararii apartamentului in care locuieste, pe actul de vanzare cumparare este trecut el dar si parintii lui cu clauza de uzufruct viager. In urma unor restante la credite, banca il ameninta cu executarea si evacuarea din locuinta. In cazul in care si parinti sunt proprietari, ei neavand datorii la banca si n-au nicio legatura cu creditul cumnatului, pot fi evacuati si apartamentul scos la licitatie?
Multumesc anticipat pentru lamuriri
Ptr gicu13: logic acest calcul nu cred ca este tocmai corect. Argumentez: in urma divortului se face partaj, adik 50% fiecare. La data decesului, sotii erau divortati, succesiunea urmand a fi deschisa de copii, care la randul lor in urma succesiuni isi reprezinta mama decedata la partaj. Consider ca o impartire corecta este: socrul 50%, iar fiecare copil cate 25%.
Daca gresesc rog sa fiu scuzat.
Buna ziua,
Prin amabilitatea dumneavoastra va rog respectuos sa ma ajutati in gasirea unui raspuns concret la urmatoarea problema:
Socrii mei au dobandit in timpul casatoriei un teren intravilan in Ialomita. La scurt timp dupa achizitie, au divortat fara a face partajul. La 5 ani dupa divort, mama soacra a decedat. Socrii au impreuna 2 copii, sotia mea si inca un frate, care este plecat si stabilit in strainatate. Dupa decesul soacrei nu s-a deschis succesiunea, de atunci trecand 3 ani si jumatate. Acum socrul meu doreste sa deschida succesiunea, pe motiv ca doreste sa vanda acel teren. Intrebarile mele sunt:
1. cum se procedeaza in cazul cumnatului care este plecat si nu exista posibilitatea sa revina in tara , chiar daca este de acord cu succesiunea
2. care este cota fiecaruia prin impartirea terenului
Multumesc anticipat pentru rabdare si amabilitatea raspunsurilor si nu in ultimul rand pentru seriozitatea cu care tratati aceasta solicitare