avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Prin amabilitatea dumneavoastra va rog respectuos sa ma ajutati in gasirea unui raspuns concret la urmatoarea problema:
Socrii mei au dobandit in timpul casatoriei un teren intravilan in Ialomita. La scurt timp dupa achizitie, au divortat fara a face partajul. La 5 ani dupa divort, mama soacra a decedat. Socrii au impreuna 2 copii, sotia mea si inca un frate, care este plecat si stabilit in strainatate. Dupa decesul soacrei nu s-a deschis succesiunea, de atunci trecand 3 ani si jumatate. Acum socrul meu doreste sa deschida succesiunea, pe motiv ca doreste sa vanda acel teren. Intrebarile mele sunt:
1. cum se procedeaza in cazul cumnatului care este plecat si nu exista posibilitatea sa revina in tara , chiar daca este de acord cu succesiunea
2. care este cota fiecaruia prin impartirea terenului
Multumesc anticipat pentru rabdare si amabilitatea raspunsurilor si nu in ultimul rand pentru seriozitatea cu care tratati aceasta solicitare
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 05:26, 10 August 2013
Mostenitorul poate sa faca procura pentru altcineva daca nu vine in tara.
socrului îi revine 62,5%, celor doi frați câte 18,75%
Dezbaterea succesorala va fi facuta in temeiul unei procuri speciale, in situatia in care exista un succesibil care locuieste in strainatate.
Ptr gicu13: logic acest calcul nu cred ca este tocmai corect. Argumentez: in urma divortului se face partaj, adik 50% fiecare. La data decesului, sotii erau divortati, succesiunea urmand a fi deschisa de copii, care la randul lor in urma succesiuni isi reprezinta mama decedata la partaj. Consider ca o impartire corecta este: socrul 50%, iar fiecare copil cate 25%.
Daca gresesc rog sa fiu scuzat.
Da, socrul n-o mosteneste pe soacra fiind divortati, va avea doar partea lui de 50%.

Alte discuții în legătură

Care este modul de impartire al unui imobil ca mostenire? Squid Squid Buna seara, As dori sa stiu cum se imparte o proprietate intre mama, trei frati si copilul celui de al patrulea frate (decedat). Ce cota revine fiecaruia? ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Alternative la succesiune alessandram alessandram Un barbat de 72 ani are 3 copii: o fata din prima casatorie si 2 baieti din a doua casatorie. Este proprietarului unui apartament care a fost achizitionat pe ... (vezi toată discuția)