avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate pdmarian

Activitate pdmarian

Buna ziua,
Am cumparat acum 8 ani o garsoniera cu destinatia spatiu de locuit printr-un credit bancar pe un Cabinet medical individual (creditul a fost conditionat de catre banca de cumparare a imobilului pe CMI si nu pe persoana fizica) . Pretul de achizitie a fost de 32500 EUR, din care 6500 EUR aport propriu, restul de 26000 EUR credit bancar. Acum doresc sa lichidez cabinetul. Am gasit sa vand garsoniera la un pret de 50000 eur. In documentele contabile figureaza ca mai este de amortizat suma de 114000 lei. Ma intereseaza ce impozit trebuie sa platesc la vanzare? Este mai rentabil sa lichidez cabinetul si dupa aceea sa il vand? Care estesolutia optima!
Răspuns la discuția Plata impozit cladire
Nu ma ajuta nimeni cu un sfat.
Am un contract de inchiriere intr-o cladire detinuta de primaria capitalei. Astazi am primit din partea primariei de sector, Decizia de impunere pe anul 2018 pentru stabilirea impozitelor/taxelor datorate pe cladiri de persoane fizice.
1. Prima problema
Eu nu sunt persoana fizica, ci detin un CMI pe care ei, il asimileaza cu persoana juridica.
2. Problema 2
Decizia cuprinde plata din anul 2016 pana in prezent, fara penalizari.
3. Problema 3
Nu cunosc de unde au stabilit valoare de impunere. Totodata, in decizie este trecuta cota de 100% CMI-ul, proprietari 1, numai ca, in spatiu functioneaza doua cabinete, in regim tura/contratura.
4. Problema 4 si cea mai grava este ca au stabilit cota de impozitare de 2%. Studiind codul fiscal am vazut ca acele cladiri care nu au evaluare si sunt mai vechi de 5 ani au stabilita cota de 2:%. Cum pot face eu evaluare pe un spatiu care este al statului (primaria capitalei), iar eu ma folosesc de nici 1% din cladire, cand nu eu sunt proprietarul.
Tot din codul fiscal reiese ca aceasta metoda de calcul se aplica persoanelor juridice iar la mine peste tot fac referire la persoana fizica.
Ma intereseaza cateva pareri ale celor care au cunostinte mai temeinice in interpretarea codului fiscal.
Multumesc.
Răspuns la discuția Furt masina
Nu stiu ce concluzii se pot trage atata timp cat eu am un act de vanzare cumparare, am inscris auto la financiar, nu inteleg de ce dureaza atata. Pe bunurile furate am factura, se cunosc persoanele, unde este problema si de ce dureaza .....
Răspuns la discuția Furt masina
Am depus plangerea in data de 16.11.2015 pentru furt si abuz de incredere in cazul autovehicului. Pana astazi nu am primit nici un raspuns din partea celor de la politie. Ce pot face in cazul in care cei care au furat autovehiculul merg fara rovigneta? Care este procedura in cazul in care iti este sustras(furat) autovehiculul?
Multumesc.
Discuție Furt masina
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: sunt in constructie cu o casa in regie proprie si de curand echipa de constructori a fugit cu autovehiculul care il foloseam pentru carat materiale, deplasarea lor la familie. Mentionez ca lucreaza la casa de aproximativ 7 luni. In urma cu doua saptamani am fost rugat de catre ei sa cumpar o masina care sa le ramana lor in contul serviciilor prestate de ei. Am cumparat auto pe numele meu, am pastrat cartea masinii, actul de vanzare cumparare, radierea de la fisc de catre vechiul proprietar (eu nu am apucat sa o incriu la financiar avand domiciliul intr-o alta localitate) si un rand de chei la mine, urmand ca atunci cand sunt prestate serviciile convenite sa le fac act de vanzare-cumparare. Mentionez ca in acest timp am mai cumparat diferite unelte pe numele meu urmand ca atunci cand termina serviciile convenite sa le parvina dumnealor. Cu stupoare, ieri cand am ajuns la casa am constatat ca domnii disparusera, cu tot cu unelte si scule, inclusiv cu masina. In masina erau certificatul de inmatriculare, polita de asigurare, restul actelor fiind la mine. Am sunat, au raspuns si i-am rugat sa vina sa imi aduca autoturismul si uneltele ca de banii care iau luat in avans nu se mai pune problema dar raspunsul acestora a fost ca nu le pot inapoia ca au prestat serviciile. Am gresit si eu, ca am mers pe incredere si in afara de faptul ca am cumparat auto am mai dat si avans in jur de 2000 lei, dar fara acte. Mentionez ca nu au prestat serviciile convenite si banuiesc ca tocmai acesta a fost motivul pentru care au plecat (au luat prea multi bani in avans, timpul de executie pe durata mai lunga si efectiv la un moment dat trebuiau sa munceasca fara sa mai primeasca nimic). Cum sa procedez in continuare? Sa merg la politie si sa fac plangere?
Din ceea ce am citit pe forum nici in urma cererilor nu sa primit nici un raspuns, Asta presupune sa mai astept cel putin 35 de zile sa inteleg. Pe mine ma intereseaza modelul de chemare in judecata pentru ca se pare ca totul este pierdere de timp la Casa de Pensii Ilfov.
Multumesc.
Va rog sa ma ajutati cu un model de chemare in judecata a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor care funcţionează la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice. Doresc sa va prezint cazul pe scurt:
- in data de 23.09.2013 am depus dosarul mamei pentru pensie anticipata partiala la Casa de Pensii Ilfov
- in data de 13.11.2013 primesc raspunsul ca dosarul se respinge pentru ca nu are stagiul complet de cotizare de 30 ani si 6 luni. In urma respingerii dosarului am fost la cei care au calculat pensia si mi sa spus ca perioada in care a lucrat ca MUNCITOR FORMARE nu a fost luata in calcul pentru ca din punctul lor de vedere este ca si elev, ceea ce este fals, muncitorul in formare in anul 1974 era muncitor care platea contributiile exact ca si ceilalti muncitori.
- in urma raspunsului am facut contestatie catre Comisia de soluţionare a contestaţiilor care funcţionează la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice la data de 18.12.2013 pentru constetarea deciziei de pensionare.
Din pacate nici pana in ziua de astazi nu am primit un raspuns la aceasta contestatie. Va rog daca ma puteti ajuta cu un model de chemare in judecata in aceasta problema si institutia pe care o chem in judecata: Casa de Pensii Ilfov sau Comisia de soluţionare a contestaţiilor care funcţionează la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice.
Multumesc.
Răspuns la discuția Contract colaborare,
Noi dorim ca la acesti colaboratori in baza contractelor sa platim catre stat contributiile de 16% impozit si 5.5% sanatatea pentru cei care au un contract de munca. Pentru ceilalti platim toata contributia conform codului fiscal. Din pacate ei sustin ca nu mai avem dreptul la contracte de colaborare, toti colaboratorii trebuiesc angajati.
Răspuns la discuția Contract colaborare,
Nu au specificat nici un articol. Spun ca au o speta in care avon-ul a fost sanctionat cu amenda de 100000 lei pentru colaboratorii lor si pe baza acestei spete nu mai exista contracte de colaborare intre persoanele juridice si persoanele fizice. Au dat exemplu cateva articole din codul muncii.