avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt masina

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: sunt in constructie cu o casa in regie proprie si de curand echipa de constructori a fugit cu autovehiculul care il foloseam pentru carat materiale, deplasarea lor la familie. Mentionez ca lucreaza la casa de aproximativ 7 luni. In urma cu doua saptamani am fost rugat de catre ei sa cumpar o masina care sa le ramana lor in contul serviciilor prestate de ei. Am cumparat auto pe numele meu, am pastrat cartea masinii, actul de vanzare cumparare, radierea de la fisc de catre vechiul proprietar (eu nu am apucat sa o incriu la financiar avand domiciliul intr-o alta localitate) si un rand de chei la mine, urmand ca atunci cand sunt prestate serviciile convenite sa le fac act de vanzare-cumparare. Mentionez ca in acest timp am mai cumparat diferite unelte pe numele meu urmand ca atunci cand termina serviciile convenite sa le parvina dumnealor. Cu stupoare, ieri cand am ajuns la casa am constatat ca domnii disparusera, cu tot cu unelte si scule, inclusiv cu masina. In masina erau certificatul de inmatriculare, polita de asigurare, restul actelor fiind la mine. Am sunat, au raspuns si i-am rugat sa vina sa imi aduca autoturismul si uneltele ca de banii care iau luat in avans nu se mai pune problema dar raspunsul acestora a fost ca nu le pot inapoia ca au prestat serviciile. Am gresit si eu, ca am mers pe incredere si in afara de faptul ca am cumparat auto am mai dat si avans in jur de 2000 lei, dar fara acte. Mentionez ca nu au prestat serviciile convenite si banuiesc ca tocmai acesta a fost motivul pentru care au plecat (au luat prea multi bani in avans, timpul de executie pe durata mai lunga si efectiv la un moment dat trebuiau sa munceasca fara sa mai primeasca nimic). Cum sa procedez in continuare? Sa merg la politie si sa fac plangere?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2015
pdmarian, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:51, 24 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Depuneti plangere pentru abuz de incredere.
Am depus plangerea in data de 16.11.2015 pentru furt si abuz de incredere in cazul autovehicului. Pana astazi nu am primit nici un raspuns din partea celor de la politie. Ce pot face in cazul in care cei care au furat autovehiculul merg fara rovigneta? Care este procedura in cazul in care iti este sustras(furat) autovehiculul?
Multumesc.
pdmarian a scris:

Ce pot face in cazul in care cei care au furat autovehiculul merg fara rovigneta?
Care este procedura in cazul in care iti este sustras(furat) autovehiculul?

Referitor la leventuala deplasare pe drumul public unde este obligatorie rovinieta,situatia este delicata pentru dv,deoarece eu nu am apucat sa o incriu la financiar avand domiciliul intr-o alta localitate,respectiv masina in evidenta autoritatilor figureaza pe numele vanzatorului=proprietarul trecut in cartea de identitate autovehicul
Daca cinstitii dv muncitori sunt depistati circuland fara rovinieta valabila,CNADNR ,in baza evidentelor va consemna PV contraventie care va fi comunicat proprietarului din documentele autovehiculului
Proprietarul autovehiculului,in cazul in care va primi amenda lipsa rovinieta,va contesta procesul verbal si va dovedi cu documentul de vanzare cumparare ca nu el a utilizat vehiculul
Proprietarul vehiculului daca primeste amenda pentru lipsa rovinieta poate sa va actioneze pe dv in instanta
Referitor la plangerea formulata de dv sub aspectul savarsirii infractiunii de furt,aceasta va fi solutionata de catre procurorul responsabil ,functie de concluziile raportului politistului care urmeaza sa analizeze si sa coroboreze plangerea ,cu declaratiile partilor

Nu stiu ce concluzii se pot trage atata timp cat eu am un act de vanzare cumparare, am inscris auto la financiar, nu inteleg de ce dureaza atata. Pe bunurile furate am factura, se cunosc persoanele, unde este problema si de ce dureaza .....

Alte discuții în legătură

Masina retinuta la rar de politie gheo19 gheo19 buna . zilele trecute am fost cu masina sa ii fac rar-ul si am ramas masca cand au venit doi domni de la politie sa imi spuna ca masina va fi retinuta pe ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata mateys mateys Salut, Acum ceva vreme am dat masina unui unchi, cu bani, dar fara act de vanzare cumparare. A zis ca o foloseste el, i-am dat actele si multe urari ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara contract de vanzare aares13 aares13 Buna ziua, Am efectuat vanzarea unui autoturism prin intermediul unui prieten, care nu a luat de la cumparator nici o data de contact (nume, adresa, nr. ... (vezi toată discuția)