avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina instrainata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina instrainata

Salut,

Acum ceva vreme am dat masina unui unchi, cu bani, dar fara act de vanzare cumparare. A zis ca o foloseste el, i-am dat actele si multe urari de bine. Asta, ca sa nu mai plateasca timbru de mediu, ca e un cazan care nu merita...

Acum, unchiul i-a dat-o unei alte rude, in care eu n-am incredere. Ce pot sa fac ca sa fiu acoperit? Daca fac un act de vanzare-cumparare e de ajuns ca sa pot justifica orice alta problema ulterioara?...
Cel mai recent răspuns: mateys , utilizator 20:45, 21 Martie 2015
Ati convenit sa plateasca si restul de cheltuieli sau doar i-ati urat de sanatate? Impozit, etc, le platiti in continuare dvs?
Faceti un contract de comodat cu unchiul sau cu cealalta ruda prin care il obliga sa achite toate chletuielile generate de utilizarea masinii, rovinieta, itp, asigurare, revizii, impozit, etc.
In cazul in care nu cumpara rovinieta amenda vine pe numele proprietarului.
Cu unchiul am convenit sa plătească cheltuielile, dar el a dat - o mai departe. Eu vreau sa fiu acoperit cu orice s-ar putea întâmpla cu masina respectiva. Unde se termina responsabilitatea mea in cazul unei vanzari
Atata timp ct nu ati incheiat act de v/c responsabilitatea amenzilor si taxelor sunt tot in sarcina dvoastra.
Responsabilitatea se termina odata cu incheierea contractului de vanzare/cumparare si predarea tuturor documentelor necesare cumparatorului pentru transcrierea masinii conform legii.
Daca cumparatorul nu inmatriculeaza masina pe numele lui in termen de 30 de zile de la cumparare este responsabilitatea lui.
cyan a scris:



Faceti un contract de comodat cu unchiul sau cu cealalta ruda


Ca sa fiti exonerat de orice raspundere nu incheiati contract de comodat deoarece in toate evidentele ramaneti dvs ca proprietar si raspundeti pentru eventuale situatii
Incheiati contract de vanzare cumparare si parcurgeti intreaga procedura de radiere auto
Pot sa o radiez doar financiar sau trebuie sa ma duc neaparat si la politie? Stiu ca daca el nu si-o trece pe numele lui in 30 de zile e problema lui. Nu vreau sa-l fortez neaparat sa o faca (stiti voi, timbru de mediu, etc), dar vreau sa am acoperire legala ca daca, Doamne fereste, comite o infractiune cu masina respectiva, sa fie el tras la raspundere... si nu eu!

Alte discuții în legătură

Vanzare auto fara schimbarea proprietarului kkmak kkmak Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta si neinmatriculata pe numele noului prorietar. Adrian_Gorj Adrian_Gorj Salutare tuturor ! Am cumparat o masina, am instris-o pe numele meu la Fisc, dar exista cateva probleme in legatura cu inmatricularea.. Procedura a fost ... (vezi toată discuția)