avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina vanduta si neinmatriculata pe numele noului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina vanduta si neinmatriculata pe numele noului prorietar.

Salutare tuturor ! Am cumparat o masina, am instris-o pe numele meu la Fisc, dar exista cateva probleme in legatura cu inmatricularea..

Procedura a fost urmatoare : Contract de vanzare-cumparare , din care rezulta ca am platit si masina este proprietatea mea

Contract de comodat care se arata la domnul Militian cand ma opreste pe o perioada nedeterminata.

Am stabilit clar cu vanzatorul la inceput, ca desi am facut contract de vanzare-cumparare sa facem si un comodat ca sa nu mai platesc timbrul ala de mediu ca ma ajunge vreo 1000+ de Euro si e cat 50% din masina, n-are rost, masina asta nu mai duce 2 ani.

A trecut mai bine de 1 an de cand am luat-o si acum face iures ca nu mai vrea, ca o sa-mi faca probleme, ca s-o inscriu neparat, ca el a luat amenzi (si doar am convenit ca daca exista situatia, am sa le platesc..) si a zis ca o sa ma actioneze in instanta si ca o sa ma opreasca in trafic politia si imi imobilizeaza masina, etc tot felul de amenintari puerile.. de i-am si inchis telefonul..

Nu este mentionat pe talon instrainat catre...

Stiu prea bine ca acel contract de comodat este nul avand in vedere faptul ca exista unul de vanzare-cumparare, ar fi imposibil ca fostul prorietar sa-mi dea in folosita un bun care se pare ca tot mie imi apartine..

Deci, mai pot / nu mai pot circula cu ea ? Trebuie sa platesc neaparat 1000Euro pentru un cazan ? Ce as putea sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Adrian_Gorj , utilizator 14:01, 24 Decembrie 2014
A trecut termenul de edit si am uitat sa specific... Doar eu am contract de comodat, el cred ca a si uitat ca am facut asa ceva...
In conditiile in care exista contract de vanzare cumparare,obligatia legal prevazuta in sarcina cumparatorului este ca in termen de 30 de zile sa finalizeze procedura de inmatriculare
In conditiile in care exista contract de vanzare cumparare-ulterior ,vanzatorul nu mai poate incheia contract de comodat asupra unui bun mobil care a fost instrainat prin contract de vanzare cumparare
Asta stiam deja.. concret, ce si cum sa fac ? merg asa ? o vand ? trebuie neaparat sa-i schimb numerele si sa platesc taxa ?
Nu stie nimeni nimic ? Si acum sunt in aceeasi situatie... Tot ma ameninta respectivul prin sms-uri. As face si plangere penala pentru hartuire dar cam pierd timp..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto fara inscriere pe noul proprietar Costy S Costy S Buna seara! Vreau sa vand o masina mai veche, iar noul proprietar nu vrea sa o inscrie pe numele lui ca sa nu plateasca timbrul de mediu. Eu vreau sa fac un ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina fara timbru de mediu kingpig kingpig Buna ziua, Planuiesc sa achizitionez o masina din 2005, cand nu exista obligativitatea platirii timbrului de mediu. Inteleg ca pentru a nu plati timbrul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului unlock unlock Daca fac contract de vanzare cumparare si contract de comodat pentru masina personala cu o alta persoana fizica, dar ramane pe numele meu si adresa mea, acea ... (vezi toată discuția)