avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumparare masina fara Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumparare masina fara Timbru de mediu

Buna ziua,

Planuiesc sa achizitionez o masina din 2005, cand nu exista obligativitatea platirii timbrului de mediu. Inteleg ca pentru a nu plati timbrul de mediu, cu care nu sunt de acord sub nici o forma, pot face cu vanzatorul un contract de vanzare-cumparare, se scoate fiscalul de la actualul proprietar si cu el inscriu masina la taxele si impozitele primariei de care apartin, in felul asta circuland pe numerele (si numele) vechi fara nici o problema.

Problema este ca pe talonul masinii scrie ca este instrainata catre o alta persoana decat actualul proprietar. El poate vinde masina in aceste conditii? Si, de fapt, eu pot circula cu ea fara probleme?


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: kingpig , utilizator 15:27, 30 Iunie 2014
vanzator nu poate fi decat persoana care este trecuta ca fiind proprietar
Multumesc pentru raspuns. Intre timp, am aflat ca pot circula cu acel talon, daca-mi plac senzatiile tari. Un politist daca vede ca la rubrica instrainat nu sunt trecut eu, imi poate ridica talonul si numerele si ma obliga s-o inmatriculez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru de,mediu hino hino Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in RO in 2003. Valoarea timbrului de mediu reprezinta aprox 70% din pretul masinii, asa ca am consultant un ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)