avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru de,mediu

Buna ziua.
Am cumparat o masina inmatriculata in RO in 2003.
Valoarea timbrului de mediu reprezinta aprox 70% din pretul masinii, asa ca am consultant un avocat cu privire la transcrierea fara taxa/anulare timbru de mediu.
Avocatul mi-a zis ca se poate, dar procesul dureaza intre 6 luni si un an, timp in care nu o sa pot folosi masina (o sa o radieze si o sa pot circula 3 luni cu nr. rosii ca cu orice masina neinmatriculata).
Intrebarea mea este daca exista vreo solutie sa pot folosi masina cu numerele actuale pana cand se termina procesul.
Ce as putea pati daca merg cu masina asa (am asigurare pe numele meu, am impus masina masina la financiar, itp valabil)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 20:17, 25 Martie 2013
Conform prevederilor Codului rutier, punerea în circulaţie a unui autovehicul fără a fi înmatriculat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare.
Daca vanzatorul nu a scris pe spatele talonului "instrainat catre .... la data de .." puteti merge si 20 de ani in conditiile codului rutier actual fara a risca nicio amenda, sanctiune din partea nimanui !

In niciun caz sa nu radiati masina! Imi pare rau ca o spun desi nu sunt avocat insa ma vad nevoit sa atrag atentia ca sunt stupefiat de unii avocati din tara asta. Lasand la o parte cazul de fata dar va vine sa credeti ca inca sunt avocati care vor sa conteste timbrul de mediu pe principiul exact acelasi pe care s-a contestat taxa pana la 1 ianuarie 2013? Cei care sunteti cu adevarat la curent cu mersul lucrurilor stiti despre ce e vorba.

Mare grija ce faceti cu banii dvs. Ca si curiozitate avocatul v-a spus ca veti inmatricula sigur masina sau ca ,, e posibil? Sa stiti ca e foarte posibil sa NU se mai castige procesele impotriva timbrului, deci mare grija la banii pe care ii dati avocatului.

Daca nu aveti scris pe talon instrainat mergeti linistit. Asta e soarta masinii aleia probabil ca nimeni niciodata nu o va mai inscrie pe numele lui, va ramane intotdeauna pe numele fostului proprietar.

Daca aveti scris dati-ne de stire pe topicul asta si va voi da o metoda prin care sa mai puteti circula.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
cosmintt26, utilizator
am cumparat o masina opel in anul 2007 luna octombrie,proprietarul nu a scris nimic pe talon sau cartea de indentitate,am o imputernicire fara data,achit toate taxele inclusiv asigurarea la bulgari,pina in prezent nu am avut probleme si nu stiu ce sa fac,sa o inmatriculez sau nu.
va mutumesc.
Va multumesc pentru interventie.
Nu s-a scris pe talon "intrainat catre...", s-a scos doar fiscalul de la primaria proprietarului.
Avocatul mi-a zis ca o sa anuleze timbrul sigur.
Referitor la bani , intelegerea era sa isi ia plata dupa ce se termina procesul, deci nu cred ca incearca sa imi ia banii degeaba.
In cazul in care este scris pe talon "instrainat catre..." ce se poate face ?(am o cunostinta in situatia asta)
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina fara timbru de mediu kingpig kingpig Buna ziua, Planuiesc sa achizitionez o masina din 2005, cand nu exista obligativitatea platirii timbrului de mediu. Inteleg ca pentru a nu plati timbrul de ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare Hcn167 Hcn167 Buna ziua, Am o intrebare legata de o situatie alambicata. Am cumparat o masina la finele lui 2012. Pentru masina nu s-a platit nici o taxa, vreodata. ... (vezi toată discuția)