avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru de,mediu

Buna ziua.
Am cumparat o masina inmatriculata in RO in 2003.
Valoarea timbrului de mediu reprezinta aprox 70% din pretul masinii, asa ca am consultant un avocat cu privire la transcrierea fara taxa/anulare timbru de mediu.
Avocatul mi-a zis ca se poate, dar procesul dureaza intre 6 luni si un an, timp in care nu o sa pot folosi masina (o sa o radieze si o sa pot circula 3 luni cu nr. rosii ca cu orice masina neinmatriculata).
Intrebarea mea este daca exista vreo solutie sa pot folosi masina cu numerele actuale pana cand se termina procesul.
Ce as putea pati daca merg cu masina asa (am asigurare pe numele meu, am impus masina masina la financiar, itp valabil)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 20:17, 25 Martie 2013
Daca avocatul a zis ca el va castiga sigur impotriva timbrului de mediu inseamna ca posibil ca nu stie ce vorbeste. Oricum atata timp cat nu va cere niciun ban atunci gata, datii drumul la proces cu o singura mentiune!
NU RADIATI MASINA. Nu are treaba radierea masinii cu plata taxei. Se poate deschide proces si fara sa radiati masina.
Atata timp cat nu va scrie pe talon ca e instrainat mergeti linistit 30 de ani cu masina, insa cu cateva observatii.
1. aveti grija sa nu va fie ridicat talonul (sa nu va fie luat de politie pt diverse abateeri). Nu il puteti recupera dvs ci doar proprietarul.
2. sa aveti grija ca RCA_ul masinii sa fie pe numele celui din talon, NU pe numele dumneavoastra..
Daca sunteti oprit in trafic spuneti ca este masina cumnatului dumneavoastra, nu pomeniti ca ati cumparat-o si nu ai inmatriculat-o. Puteti sa luati masina in evidenta la impozit pt a plati impozit la ea. va va ajuta cand vreti sa o vindeti.

Cam asta ar fi in mare. Acum pt cunostinta dvs situatia sta in felul urmator.
Daca scrie pe talon instrainat si este prins in trafic dupa 30 de zile de la data instrainarii atunci politistul iti ia talonul si numerele masinii si esti obligat sa inscrii masina. Adica sa platesti taxa :).
Daca e oprit prietenul dvs dupa ce trec 30 de zile sa spuna politistului ca a uitat talonul acasa ( sa nu il arate) in cazul asta va fi sanctionat pt lipsa actelor insa politistul nu va avea de unde sa stie ca pe talon scrie instrainat. macar nu risca sa ii fie luat talonul, numerele etc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina fara timbru de mediu kingpig kingpig Buna ziua, Planuiesc sa achizitionez o masina din 2005, cand nu exista obligativitatea platirii timbrului de mediu. Inteleg ca pentru a nu plati timbrul de ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare Hcn167 Hcn167 Buna ziua, Am o intrebare legata de o situatie alambicata. Am cumparat o masina la finele lui 2012. Pentru masina nu s-a platit nici o taxa, vreodata. ... (vezi toată discuția)