avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare auto fara inscriere pe noul proprietar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare auto fara inscriere pe noul proprietar

Buna seara!
Vreau sa vand o masina mai veche, iar noul proprietar nu vrea sa o inscrie pe numele lui ca sa nu plateasca timbrul de mediu.
Eu vreau sa fac un contract de vanzare ca sa o pot radia fiscal, si ulterior un contract de comodat..
Este ok asa?
Sau fac doar contract de vanzare si nu scriu pe talon ''instrainat''?
Multumesc!
Pentru preintampinarea situatiilor neplacute=amenzi,etc,este de preferat sa adoptati procedura standard de instrainare auto,cu parcurgerea tuturor etapelor si completarea tuturor formularelor
Multumesc pt raspuns.
Sa inteleg ca este ok sa o vand conf legii, contract de vanzare, fisa de radiere etc. ?!
Trebuie sa faceti contract de vanzare-cumparare si fisa de inmatriculare. Va duceti la taxe si impozite, va scoate de la impozit, va pune o stampila pe acea fisa, cumparatorul ia fisa si se duce la el la taxe si impozite pentru luare in evidenta.
In acest moment nu mai aveti impozit de platit pe acea masina, si ati terminat toate procedurile necesare pentru un vanzator.
Daca nu-i scrieti in talon la rubrica ïnstrainat catre....", cumparatorul va putea circula in continuare. singurul dezavantaj pentru dumneavoastra va putea fi o eventuala amenda de la camerele de rovigneta, pe care va trebui sa o cntestati in instanta, sau daca ii ia talonul in trafic, va trebui sa mergeti dvs sa-l scoateti.
O sugestie ar fi sa deschida proces pentru inmatricularea fara taxa, si in momentul in care va avea sentinta, va termina procedurile de inmatriculare si nu mai aveti nici o treaba, e si el in legalitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina in alt judet j_add j_add Buna ziua! Vreau sa vand masina inmatriculata in jud. X. Cumparatorul e din judetul Y. Cum pot face ca dupa vanzare, cumparatorul sa poata pleca in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Cedarea in folosinta a unui automobil alex1908 alex1908 La inceputul acestui an am instrainat un autoturism, tinand cont ca se aplica noua lege privind taxa de inamatriculare (nu sunt sigura daca asta e denumirea), ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)