avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare masina in alt judet
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare masina in alt judet

Buna ziua! Vreau sa vand masina inmatriculata in jud. X. Cumparatorul e din judetul Y. Cum pot face ca dupa vanzare, cumparatorul sa poata pleca in aceeasi zi cu masina in judetul lui, caci doreste sa o inmatriculeze acolo, iar eu sa nu mai am nicio raspundere/obligatie/datorie ulterioara, caci, am domiciliul stabil in judetul Z. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Silviu1979 , utilizator 13:16, 15 August 2020
Foarte simplu, respectati cerintele vanzarii in conditiile legii si nu veti avea probleme, astfel:
- scoateti certificat fiscal de la taxe si impozite locale;
- faceti actul de vanzare, scrieti in act ca s-a predat masina in starea respectiva, cheile, cartea, talonul completat pe spate, certificatul fiscal, etc tot ce ati predat, inserati si atentionarea cu privire la obligatia cumparatorului de a inmatricula masina in 30 de zile.
- inscrieti pe talon "instrainat catre ...la data de ..."
- in plus semnati fisa cumparatorului de inmatriculare, cereti o stampila de la fiscul dvs., faceti o copie de pe ea, si ulterior inmanati-o cumparatorului, caci ii trebuie la inmatriculare.
- apoi mergeti la taxe si impozite locale si va radiati din evidentele fiscale (asta puteti sa o faceti si ulterior, in termen de 30 de zile)

In plus luati-va urmatoarele masuri suplimentare:
- copie de pe talon cu mentiunea inscrisa si semnata de dvs. - "instrainat catre ... cumparator la data de ..."
- Informare catre Serviciul inmatriculari cu privire la vanzarea facuta si numele noului proprietar, atasati contractul de vanzare si radierea din evidentele fiscale.

Mai departe este treaba cumparatorului.
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,

Am si eu o situatie similara. Vreau sa vand masina in Bucuresti (aici locuiesc), dar masina este pe SV (am buletin de SV). Saptamana viitoare ma intalnesc cu un potential cumparator din Ploiesti. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Pot sa obtin certificatul fiscal si fisa de inmatriculare din SV inainte de contractul de V - C ?

Multumesc.

Buna ziua. Am si eu o intrebare, intr-o situație similară dar un pic mai complicata!

Mașina pe care vreau sa o cumpăr nu este pe numele persoanei de la care o iau. El a cumparat-o de la altcineva acum doi ani, nefăcând înmatricularea autoturismului pe numele lui. Ce pași trebuiesc parcurși acum pentru a putea cumpara mașina legal de la aceasta persoana care nu e proprietar legal in acte!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare auto iulianul iulianul Buna ziua, Sunt in situatia de a vinde un autoturism, duminica plec din oras si nu mai am timp sa merg la Administartia Financiara. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara inscriere pe noul proprietar Costy S Costy S Buna seara! Vreau sa vand o masina mai veche, iar noul proprietar nu vrea sa o inscrie pe numele lui ca sa nu plateasca timbrul de mediu. Eu vreau sa fac un ... (vezi toată discuția)