dupa moartea parintilor nu am facut taxa de succesiune ( nu am avut probleme cu sora care nu a vut pretentii ) si la rolul de la primarie eu am ramas ca titular si de atunci ( acum 12 ani ) eu am platit taxe si impozite pe ceea ce a ramas de la parinti.Am inteles ca exista o lege care prevede ca dupa 10 ani in care eu am platit toate taxele si impozitul automat devin proprietar.Mentionez ca nu am probleme cu sora in acest sens dar vreau sa las mostenire aceste bunuri ( casa si pamant ) celor doi copii ai mei.Exista aceasta lege ? Ce trebuie sa fac ? multumesc mult !
acun 2 ani tatal meu a murit.suntem 4 frati si mama in viata. ce trebuie ,unde si cum pot deschide taxa de succesiune ? mama si inca un frate nu vrea sa ne dea o copie dupa actul de deces al tatalui...ce pot face ??? multumesc !
desi raspunsul ma dezavantajeaza total va multumesc mult pentru lamurire.sunt intr-o situatie f,grea deoarece situatia mea financiara este precara si nu am de unde plati niste servicii de care nu am beneficiat..Cum pot sa rezolv totusi aceasta situatie pe seama vanzarii cumva a garsonierei..exista o solutie de a vinde garsoniera cu acordul, cred obligatoriu ,al cumnatei ??? nu pot sa platesc eu asociatia de acum inainte nu stiu cati ani ....ce pot sa fac ?? va multumesc mult !
va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde...avand o alta profesie va rog sa-mi explicati ,pe scurt desigur, ce inseamna ""o cerere in garantie a cumnatei "" cu multumiri , CONSTANTIN
Acum 5 ani am cumparat garsoniera cumnatei mele ( vaduva ) printr-un contract de vanzare cumparare nuda proprietate ea ramanand sa locuiasca in aceasta garsoniera iar eu putand sa am drept de folosinta asupra ei dupa moartea cumnatei.De atunci eu platesc anual impozitul pe garsoniera si asigurarea obligatorie .La data incheierii contractlui i-am dat cumnatei mele 500 mil lei bani ve chi iar celelalte cheltuieli la notar inclusiv impozitul 21 mil lei vechi . Printr-o conjuctura nefericita cumnata mea a ajuns datoare la asociatia de proprietari si este la limita de a fi data in judecata pentru suma restanta... Avand in vedere situatia juridica a garsonierei la ce ma pot astepta ??? Poate da instanta o hotarare de a fi vanduta desi eu sunt proprietarul ???? Datoria nu imi apartine ,eu am cheltuit in 2008 , 521 mil lei vechi fara sa locuiesc un minut acolo.Sigur, relatia mea cu cumnata e una de buna convietuire nu suntem certati dar ce pot eu sa fac ??? la ce sa ne asteptam ?? va multumesc mult !