avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare nuda proprietate

Acum 5 ani am cumparat garsoniera cumnatei mele ( vaduva ) printr-un contract de vanzare cumparare nuda proprietate ea ramanand sa locuiasca in aceasta garsoniera iar eu putand sa am drept de folosinta asupra ei dupa moartea cumnatei.De atunci eu platesc anual impozitul pe garsoniera si asigurarea obligatorie .La data incheierii contractlui i-am dat cumnatei mele 500 mil lei bani ve chi iar celelalte cheltuieli la notar inclusiv impozitul 21 mil lei vechi . Printr-o conjuctura nefericita cumnata mea a ajuns datoare la asociatia de proprietari si este la limita de a fi data in judecata pentru suma restanta... Avand in vedere situatia juridica a garsonierei la ce ma pot astepta ??? Poate da instanta o hotarare de a fi vanduta desi eu sunt proprietarul ???? Datoria nu imi apartine ,eu am cheltuit in 2008 , 521 mil lei vechi fara sa locuiesc un minut acolo.Sigur, relatia mea cu cumnata e una de buna convietuire nu suntem certati dar ce pot eu sa fac ??? la ce sa ne asteptam ?? va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 12:21, 14 August 2013
Va trebui sa incercati sa achitati datoria catre asociatie, sigur nu dvs, ci cumnata, eventual un angajament de plata.

In caz contrar asteptati sa vedeti ce pasi va afce asociatia in continuare: pe cine va chem ain judecata? Pe cumnata? Pe dvs? Pe ambii? In functie de asta se va stabili si atitudinea dvs procesuala.

In principiu, cotele de contrubutie la cheltuielile asociatiei ar trebui platite de cel care beneficiaza de ele, numai ca legea confera calitate procesuala pasiva proprietarului. astfel ca daca veti fi dat in judecata va trebui sa formulati o cerere de chemare in garantie a cumnatei.
va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde...avand o alta profesie va rog sa-mi explicati ,pe scurt desigur, ce inseamna ""o cerere in garantie a cumnatei "" cu multumiri , CONSTANTIN
Avand calitatea de nud proprietar puteti fi dat in judecata si puteti fi executat silit.
Deci, rezolvati problema sau sunteti bun de plata.

O puteti da in judecata pe cumnata pentru a recupera banii platiti asociatiei de proprietari dar incercati sa vedeti si daca aveti pe ce sa o executati.
desi raspunsul ma dezavantajeaza total va multumesc mult pentru lamurire.sunt intr-o situatie f,grea deoarece situatia mea financiara este precara si nu am de unde plati niste servicii de care nu am beneficiat..Cum pot sa rezolv totusi aceasta situatie pe seama vanzarii cumva a garsonierei..exista o solutie de a vinde garsoniera cu acordul, cred obligatoriu ,al cumnatei ??? nu pot sa platesc eu asociatia de acum inainte nu stiu cati ani ....ce pot sa fac ?? va multumesc mult !
Firesc si corect ar fi fost ca uzufructuarul sa fi platit impozitul pe locuinta, cheltuielile de intretinere, si cele pentru utilitati... Totusi, legea obliga pe uzufructuar la semenea cheltuieli...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager szcsilla szcsilla Buna ziua, Sunt nudul proprietar al unei garsoniere, in care sta o batrana cu uzufruct viager.Nu vrea sa plateasca cheltuielile de intretinere.Administratorul ... (vezi toată discuția)
Drepturile uzufructuarului in asociatia de proprietari cyan cyan In conditiile in care uzufructuarul a fost membru in asociatia de proprietari si continua sa locuiasca in imobil, mai are drepturile prevazute de Legea ... (vezi toată discuția)
Neplata întreținere de uzufructuar Alone80 Alone80 Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu o soluție la următoarea situație : tatăl meu este alcoolic și nu și-a mai plătit întreținerea la apartament de 6 ... (vezi toată discuția)