avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

Buna ziua, Sunt nudul proprietar al unei garsoniere, in care sta o batrana cu uzufruct viager.Nu vrea sa plateasca cheltuielile de intretinere.Administratorul vrea sa ma dea pe mine in judecata.Ce am de facut? Nu se poate da in judecata direct uzufructuarul?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 13:31, 27 Februarie 2013
în opinia mea :
1) poate reuşiţi cumva pe cale amiabilă să determinaţi persoana în cauză să achite datoriile către asociaţie : lămuriţi-o că va avea probleme, eventual că "se va pune în vânzare proprietatea" pt achitarea datoriilor ce le-a făcut în dauna asociaţiei şi că va fi evacuată, e greu de lucrat cu unele persoane mai în vârstă dar trebuie insistat prieteneşte, respectuos ;
2) e corect a chema proprietarul în judecată dar e bine de conştientizat asociaţia asupra situaţiei concrete : locatarul uzufructuar ori, ştie mai "multe" ori, probabil, e "consiliat" de cineva de se comportă aşa ;
3) dacă asociaţia vă cheamă-n judecată, aţi putea chema şi dvs. pe locatarul uzufructuar beneficiar şi consumator, datornicul mai româneşte spus ;
4) revedeţi condiţiile din contractul ce-l aveţi încheiat cu respectiva persoană şi mai ales la sarcina achitării cheltuielilor către respectiva asociaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ogligatiile uzufructuarului csillasz69 csillasz69 buna ziua Am o garsoniera in care sta o femeie cu uzufruct viager.Eu platesc an de an inpozitul la Primarie.Femeia nu vrea sa achite cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in situatia in care o persoana locuieste in baza unui ... Anca 123 Anca 123 Buna ziua, In situatia in care o persoana locuieste in baza unui testament (uzufruct viager) in imobilul ce imi revine mine ca mostenitor si nu isi achita ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct viager adilucian2013 adilucian2013 În cazul în care uzufructuarul nu plătește cheltuielile de întreținere ale imobilului asupra căruia deține dreptul de uzufruct viager și în care ... (vezi toată discuția)