avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ogligatiile uzufructuarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ogligatiile uzufructuarului

buna ziua
Am o garsoniera in care sta o femeie cu uzufruct viager.Eu platesc an de an inpozitul la Primarie.Femeia nu vrea sa achite cheltuielile de intretinere.Are aceasta obligatie? Ce pot sa fac?Administratoare vrea sa ma dea pe mine, nudul proprietar in judecata pentru recuperarea datoriilor?Are acest drept?
De mai multe ori si-a acumulat datorii la intretinere si de fiecare data le-am achitat eu, dar acum e de ajuns.Vreau sa vad ce pot face, o pot actiona in judecata si eventual cere rezilierea dreptului de uzufruct?
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
csillasz69, utilizator
Cel mai recent răspuns: csillasz69 , utilizator 15:52, 6 Iulie 2012
Pe langa uzufructul viager care si l-a pastrat (" femeia") cand v-a vandut garsoniera, aceea doamna, considera ca trebuie sa o si intretineti. Dvs, fiind proprietarul apartamentului este normal ca actiunea sa fie introdusa impotriva dvs de catre administratora. Referitor la rezilierea dreptului de uzufruct, acesta se va stinge la moartea uzufructuarului, moment la care veti deveni proprietar cu drepturi depline.

Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
gmancila, utilizator
nu de la femeie am cumparat apartamentul, ci de la o terta persoana si eu am luat-o la mine in casa si am pus conditia de uzufruct viager, ca sa poate dormi linistita ca nu o da nimeni afara.
Asa sa-i faci la cineva bine.Nu este contract de intretinere intre mine si doamna, ci doar are drep de uzufruct viager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de propietate in caz de executare silita... calinoiualexandru calinoiualexandru Titularul unui contract de vanzare-cumparare, pentru un apartament, este fiul,iar mama are dreptul de uzufruct viager, fiul este un derbedeu care a acumulat ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct viager adilucian2013 adilucian2013 În cazul în care uzufructuarul nu plătește cheltuielile de întreținere ale imobilului asupra căruia deține dreptul de uzufruct viager și în care ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)