avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme uzufruct viager

În cazul în care uzufructuarul nu plătește cheltuielile de întreținere ale imobilului asupra căruia deține dreptul de uzufruct viager și în care locuiește efectiv, eu ca nud proprietar, ce pot face ? Pot deschide o acțiune în instanță prin care să solicit, în aceste circumstanțe, anularea dreptului de uzufruct viager și evacuarea uzufructuarului ? Dacă intervine decesul uzufructuarului, iar între timp s-au acumulat datorii mari la întreținere, asociația se poate îndrepta împotriva mea și poate executa imobilul ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 18:51, 19 Noiembrie 2015
nudul proprietar plateste intretinerea, nu uzufructuarul.
cu exceptia cazului in care s-a prevazut expres in contract, faptul ca plata intretinerii si a utilitatilor cade in sarcina uzufrucutarului.
regula generala este ca , nudul proprietar are obligatia sa achite intretinerea si utilitatile la imobil.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
Roxana alina Stancu , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct viager Bachus20 Bachus20 Buna ziua! Acum ~1 an am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, doamna respectiva fiind grav bolnava si avand nevoie de banuti pentru a ... (vezi toată discuția)
Uzufruct DATSCH2010 DATSCH2010 1.Daca am mostenit o casa asupra careia exista o persoana care are drept de uzufruct viager, si nu este cluaza d eintretinere, sunt obligat la plata ... (vezi toată discuția)