avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct

Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el?
Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune executor?
Pot schimba clauza din contract sa nu mai aibe uzul fruct? Ce pot face?
Mentionez ca eu nu am stat în apartament nici macar o zi, varul meu sta in el plus ca are datorii la întreținere? Ce pot face in situatia de fata? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 17:17, 19 Februarie 2020
Puteti sa vindeti fara acordul lui, dar doar ce aveti, nuda proprietate, insa nu cred ca gasiti clienti. Tot aparatymentul sa il vindeti, nu puteti fara acordul varului care ar trebui sa renunte la drept, doar nu o fi prost..
Nu puteti sa schimbati nicio clauza in contractul pe care il aveti.
Nici nu puteti sta acolo fara acordul varului..
cum de a ajuns varul sa aiba uzufruct ?
Cand ati acceptat asta, nici nu ati stiut ce semnati.
Dati-l in judecata pt a recupera cheltuielile cu intretinerea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti vinde dar el va ramane sa locuiasca acolo si devine problema noului proprietar.
Proprietarul isi va cumpara...probleme...
Ok . Dar nu există nicio șansă să pot castiga eu. Mentionez ca varul meu nu ma lasa sa stau in imobil sa schimbat buticul. Plus vecini mi-ai sp ca sa facut modificări în apartament.
Tot ce ma intereseaza este daca pot sa il scot afara din casa
Va multumesc
Mentionez faptul că nu am locuit in apartament, datorii are apartamentul la întreținere foarte mari plus ca varul si adus si prietena sa locuiască împreună. Am incercat sa vorbesc cu el pe cale amiabilă nu se poate aduce jignirii la adresa mea. Varul meu nu a contribuit cu niciun ban la cumpararea apartamentului (ca Mia fost mila de el ca nu avea unde sa stea eu nestiind ce inseamna uzulfruct viager ma păcălit)
Cum pot scoate la iveală minciuna. Mentionez in apartament după spusele vecinilor e mirerie de nedescris, să modificat interiorul apartamentului, deranjează vecinii cu muzica. Modificarile sau facut fara stirea mea pentru ca mi sa interzis în apartament sa mai intru cand sa vazut cu actul in mână și ca e uzulfruct viager.
Durerea mea este pot sa imi recuperez apartamentul sa nu mai fie el in contract sa il decât din uzulfruct viager.
Va multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti cere stingerea uzufructului in instanta, mergeti la un avocat.
Stingerea uzufructului
Art. 747

Stingerea uzufructului în caz de abuz de folosinţă

(1) Uzufructul poate înceta la cererea nudului proprietar atunci când uzufructuarul abuzează de folosinţa bunului, aduce stricăciuni acestuia ori îl lasă să se degradeze.

(2) Creditorii uzufructuarului pot interveni în proces pentru conservarea drepturilor lor; ei se pot angaja să repare stricăciunile şi pot oferi garanţii pentru viitor.

(3) Instanţa poate dispune, după împrejurări, fie stingerea uzufructului, fie preluarea folosinţei bunului de către nudul proprietar, cu obligaţia acestuia de a plăti uzufructuarului o rentă pe durata uzufructului. Când bunul este imobil, pentru garantarea rentei, instanţa poate dispune înscrierea unei ipoteci în cartea funciară.


Detalii: [ link extern ]


Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ghindaf ghindaf detin un apartament ce are o clauza -un uz fruct viager, care are doar drept de sedere nu si de intretinere. in contract nu este mentionata nicio clauza de ... (vezi toată discuția)
Evacuare - uzufruct viager flory104 flory104 Am devenit proprietara de apartament in 2009 prin vanzare - cumparare, de la parintii mei catre mine, in contract avand uzufruct viager fiecare. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)