avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

detin un apartament ce are o clauza -un uz fruct viager, care are doar drept de sedere nu si de intretinere. in contract nu este mentionata nicio clauza de intretinere. In respectiva locuinta locuieste doar uzul fruct, care refuza a platii intretinerea. Ce se poate intampla daca aparatmentul ajunge sa fie vandut de catre stat pt a-si recupera datoria? si ce se intampla cu uzul fruct in cazul unui nou proprietar?
Cel mai recent răspuns: ghindaf , utilizator 23:21, 14 Mai 2017
Uzufructul trebuie respectat chiar si de un eventual cumparator, insa in cazul dvs este de vorba de un abuz de folosinta din partea uzufructuarului.

In conditiile Art. 747 C.civ referitoare la Stingerea uzufructului în caz de abuz de folosinţă

(1) Uzufructul poate înceta la cererea nudului proprietar atunci când uzufructuarul abuzează de folosinţa bunului, aduce stricăciuni acestuia ori îl lasă să se degradeze.

Prin urmare proprietarul are deschisa calea actiunii in justitie, iar bunul nu va ajunge in proprietatea statului.
Bună ziua. Proprietarul imobilului va trebui sa-l acționeze în instanta pe uzufructuar . Conform legii uzufructuarul TB sa suporte cheltuielile cu întreținerea și utilitățile imobilului în care are rezervat dr de uzufruct. Dacă nu veți întreprinde nici o acțiune împotriva sa, practic dansul nu pierde nimic. Doar dvs nudul proprietar riscați sa rămâneți fără imobil. Uzufruct umărul are dr de a locui în imobilul respectiv indiferent dacă acesta este scos la licitație publica și vândut unui terț.
multumesc foarte mult pt raspuns, sunteti de un real ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare - uzufruct viager flory104 flory104 Am devenit proprietara de apartament in 2009 prin vanzare - cumparare, de la parintii mei catre mine, in contract avand uzufruct viager fiecare. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)