avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa succesiune

dupa moartea parintilor nu am facut taxa de succesiune ( nu am avut probleme cu sora care nu a vut pretentii ) si la rolul de la primarie eu am ramas ca titular si de atunci ( acum 12 ani ) eu am platit taxe si impozite pe ceea ce a ramas de la parinti.Am inteles ca exista o lege care prevede ca dupa 10 ani in care eu am platit toate taxele si impozitul automat devin proprietar.Mentionez ca nu am probleme cu sora in acest sens dar vreau sa las mostenire aceste bunuri ( casa si pamant ) celor doi copii ai mei.Exista aceasta lege ? Ce trebuie sa fac ? multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 11:46, 12 Februarie 2014
nu in cazul dvs. Dvs trebuie sa dezbateti succesiunea dupa parinti.
va duceti la notar si deschideti succesiunea dupa parinti, impreuna cu sora, care in fata notarului semneaza un act de renuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am și eu o nelămurire vis a vis de o moștenire ... danut1975 danut1975 Bună ziua! Am și eu o nelămurire vis a vis de o moștenire rămasă de la părinți. După moartea părinților, în casă de la țară m-am mutat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza sa pot deveni ... stefimit stefimit Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza sa pot deveni proprietar pe un imobil si un teren curti-constructii lasat de catre parintii mei fara a avea ... (vezi toată discuția)
Termen de acceptare mostenire:unic mostenitor barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie sa procedez. Ambii parinti au decedat: -mama in august 2007 -tata in 11.10 2009 Sint unica ... (vezi toată discuția)