avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza sa pot deveni ...

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza sa pot deveni proprietar pe un imobil si un teren curti-constructii lasat de catre parintii mei fara a avea acte doar posesie si folosinta.
Mentionez ca parintii mei au decedat in urma cu peste 20 de ani ,au fost posesorii imobilului si terenului ,neavand acte ,zona fiind o zona necolectivizata.
Fac precizarea ca mai am si o sora care are in posesie o alta suprafata de teren si un imobil tot ramase de la parintii mei ,fara acte.
Cum procedez sa devin proprietar al acestui imobil si teren pe care le am in folosinta si posesie. Am platit impozite si taxe.
Pe cine chem in judecata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefimit , utilizator 11:42, 5 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe nimeni.
Faceti un plan de amplasament, obtineti de la Primarie Anexa 1 (Certificat pentru atestarea posesiei) si Anexa 2 (Proces verbal de identificare a imobilului) si dezbateti la notar succesiunea dupa parinti.
Deoarece nu ma inteleg cu sora mea,este necesar sa ne adresam instantei de judecata.
Chem Primaria in judecata ,in calitate de parata,si pe sora mea,sau care este procedura?
Fac mentiounea ca nu exista rol agricol la primarie pentru imobilele terenuri in cauza,nici alte documente .Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o întrebare cum trebuie sa procedez suntem 3 frați și avem ... Nico1978 Nico1978 Am o întrebare cum trebuie sa procedez suntem 3 Frați și avem o casa la tara părinții au decedat și a rămas sa plătesc impozitul pe teren și casa ieu ... (vezi toată discuția)
Legea 18/91 ordinul prefectului Iooan Iooan Recent am discutat o situatie cu primaria, prin care solicit trecerea terenului din jurul locuintei in proprietate. Detin acte de proprietate doar pe casa, iar ... (vezi toată discuția)
Urzupaciune Lili Maioru Lili Maioru Buna ziua, in urma decesul parintilor in anul 2005 ,eu locuiesc in casa parinteasca, platesc impozit pe casa si teren, doar ca parintii nu au avut act de ... (vezi toată discuția)