Buna ziua, in urma decesul parintilor in anul 2005 ,eu locuiesc in casa parinteasca, platesc impozit pe casa si teren, doar ca parintii nu au avut act de proprietate. As dori sa stiu dupa cati ani pot ezercita dreptul de uzurpaciune. Va multumesc frumos!
Uzucapiunea pe 25-30 de ani. Inseamna folosinta bunului fara incetare. Asta presupune sa avceti actele originale( chitanta/orice alt act cu care s-a cumparat casa sau terenul) in anii 40 de exemplu se facea chitanta de mana, care tinea loc de act de proprietate. Uzucapiunea se face/cere doar in instanta. Asta presupune sa se indentifice vanzatorul sau mostenitorii acestuia( asa cere procedura). Daca aveti certificat de rol fiscal, daca nu , cereti/cautati, orice document in original si copie, dupa care consultati un avocat daca considerati ca nu va descurcati singura.
Vinzare teren
morosanucarmen
Eu am Titlul de Propietate eliberat in 1991pentru suprafata de 1 ha (o ruda de-a mea s-a ocupat de obtinerea acestui titlu pentru ca eu nu eram in tara). In ... (vezi toată discuția)