avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am și eu o nelămurire vis a vis de o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am și eu o nelămurire vis a vis de o moștenire ...

Bună ziua! Am și eu o nelămurire vis a vis de o moștenire rămasă de la părinți.
După moartea părinților, în casă de la țară m-am mutat singură, eu intretinand-o, muncind pământul, de vreo 24 de ani...
De ceva timp, s-a pripasit în curte și fratele meu unde fără sa întrebe nimic, a surpat o casă veche de pământ și si-a ridicat el una în care sa locuiască cu soția lui acum, la pensie. Nimic de spus, doar are și el dreptul in ograda părinților ( neexistând acte de proprietate între mine și parinti).
Bun, pana aici dar acum vin cele doua intrebari:
1. Este adevărat ca, dacă el a plătit la primărie impozitul pe pământ și casă, după 10 ani totul îi revine lui? ( o face constant de vreo 6, 7 ani)
Și întrebarea nr.2, cu ce drept construiește în gospodăria comună, fără sa întrebe, fără sa plătească curent, de fapt, nu a plătit nimic niciodată, decât impozitul la primărie dar asta a facut-o doar cu scopul de ai rămâne lui tot ( cică asa ia spus un avocat, ca dacă plătește vreme de 10 ani, va deveni automat proprietar pe ce a platit)?
V-as ruga sa ma lămuriți și pe mine, dacă nu deranjez foarte tare. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:23, 4 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se întâmplă nimic automat.
Nu se întâmplă nici măcar uzucapiune.
Dvs și fratele trebuie sa va dezbateti succesiunea după părinți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. eu si fratele meu locuim in gospodaria părinților, ... danut1975 danut1975 Buna ziua. Eu si fratele meu locuim in gospodaria părinților, parinti care au decedat nelăsînd acte de mostenire pentru nici unul dintre noi. Eu sunt la ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mosteniri informatii chloe81 chloe81 Buna ziua tuturor Am cateva intrebari cu privire la dezbaterea mosteniri. Povestea pe scurt : Am un singur frate si mama mea a decedat in urma cu 11 ... (vezi toată discuția)
Moștenitorul poate uzucapa? Ioanamihaion Ioanamihaion Buna! Speta e urmatoarea: Impreuna cu părinții mei locuim in casa batraneasca a părinților tatălui meu de mai mult de 20 de ani. Bunicii mei au ... (vezi toată discuția)