avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Eu si fratele meu locuim in gospodaria ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Eu si fratele meu locuim in gospodaria părinților, ...

Buna ziua. Eu si fratele meu locuim in gospodaria părinților, parinti care au decedat nelăsînd acte de mostenire pentru nici unul dintre noi. Eu sunt la tara de vreo 22 de ani iar el s-a stabilit de vreo cativa ani de când a iesit la pensie. Fratele meu a surpat o casa mai veche tot din aceiasi ograda, neântrebandu-mă daca sunt deacord cu asta si si-a ridicat o alta casa. Eu locuiesc intr-o alta acasă, tot in aceiasi curte, casa in care a locuit si el atunci cand venea in weekend. Acum doreste sa facem succesiunea dupa parinti si pe langa casa pe care a construit-o fara încuviințarea mea, doreste parte si din casa in care am locuit impreuna. Eu sunt deacord dar el nu este obligat sa ma despagubeasca pentru ca a surpat acea casa veche? Eu nu aveam dreptul la jumatate din acea casa? Sau, el, daca are bani si se apuca si construiește in gospodaria parintilor, poate pune stapanire? Imi flutura facturi si chitanțe spunând ca sunt construite de el si ca o sa dispar eu din curte :(
Intrebarea mea ar fi: are vreo relevanță faptul ca a construit unde si cum a vrut in gospodaria comuna sau va fi obligat de lege sa imparta si acele bunuri chiar daca are facturi pe ceea ce a facut? Repet, fara incuviintarea mea! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BLaw10 , utilizator 04:54, 27 Martie 2022
Daca aveti dovada că înainte exista o constructie veche, atunci trebuie sa va despagubeasca cu valoarea ei daca doreste parte si din casa dvs si deci doreste sa ii revina toata curtea. In plus, va trebui sa ofere valoarea casei dvs si a terenului aferent. Daca amandoi sunteti de acord sa ramana fiecare cu casa lui, si daca cele doua case erau echivalente valoric, atunci nu trebuie sa il despagubiti cu nimic deoarece se prezuma ca exista o intelegere tacita ca fiecare sa ramana cu cate o casa, cotele de proprietate asupra mostenirii fiind prezumate egale. Solutia echitabila în acest caz ar fi sa ramana fiecare cu casa lui si partea lui din curte. Va sugerez sa contactati un notar pt dezbatere succesiune, si daca nu va intelegeti, un avocat, nu mai lasati lucrurile asa.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2022
BLaw10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am și eu o nelămurire vis a vis de o moștenire ... danut1975 danut1975 Bună ziua! Am și eu o nelămurire vis a vis de o moștenire rămasă de la părinți. După moartea părinților, în casă de la țară m-am mutat ... (vezi toată discuția)
Ajutați-mă va rog cu un răspuns la cele ce urmează sa vi ... danut1975 danut1975 Ajutați-mă va rog cu un răspuns la cele ce urmează sa vi le scriu: Ma numesc Maria și locuiesc în gospodăria părinților ( ambii decedati), de mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire elee elee in urma cu 10 ani tatal meu a decedat si nici pana acum nu am dezbatut mostenirea. mostenitorii tatalui meu sunt mama ,eu si fratele meu. inca de cand ere in ... (vezi toată discuția)