avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutați-mă va rog cu un răspuns la cele ce urmează ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutați-mă va rog cu un răspuns la cele ce urmează sa vi ...

Ajutați-mă va rog cu un răspuns la cele ce urmează sa vi le scriu:
Ma numesc Maria și locuiesc în gospodăria părinților ( ambii decedati), de mai bine de 20 de ani, și în tot acest timp m-am îngrijit de tot asa cum am putut mai bine. Am un frate care în urma cu doi ani ( când a ieșit la pensie), a venit la țară, a surpat o căsuța mai veche și si-a ridicat el una cu doua camere, baie, cămară. Eu am locuit intr-o alta casă, tot în curte și chiar dacă l-am rugat sa nu construiască pentru ca nu exista succesiune și acolo era bine sa ridicam o bucătărie de vara, a spus ca nu-i treaba mea și ca trebuie sa eliberez si o alta camera din casă unde eu locuiesc. A pus monopol pe o anexa unde gătesc, un șopron, practic, ușor ușor dorește ca eu sa cam dispar din raza lui vizuală din gospodăria parintilor de care eu am avut grija atâția ani.
Dureros este ca atâția ani, aproape în fiecare weekend, pleca cu sacoșele pline la oraș.
Întrebarea mea ar fi: neavând succesiunea făcură după părinți, ce drepturi ar avea el, legal, în gospodăria comuna plus ca nu are autorizație de construire pentru căsuța și cum îi pot opri amenințările la adresa mea? Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2022
danut1975, utilizator
Pt constructie fara autorizație va adresati institutiilor abilitate,primarie,inspectoratul in constructii etc.Pt celelalte probleme faceti succesiunea in instanta,partaj altfel o sa ramaneti mereu blocati..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. eu si fratele meu locuim in gospodaria părinților, ... danut1975 danut1975 Buna ziua. Eu si fratele meu locuim in gospodaria părinților, parinti care au decedat nelăsînd acte de mostenire pentru nici unul dintre noi. Eu sunt la ... (vezi toată discuția)
Succesiune Buna ziua. Mama noastra locuieste de 50 ani intr-o casa cu 3 camere+dependinte in provinicie. In urma succesiunii (dupa moartea bunicului) o camera a revenit ... (vezi toată discuția)
Constructie casa ciobanucristina ciobanucristina Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru cei care ma pot ajuta. Momentan locuiesc cu sotul meu intr-o locuinta de serviciu, dar datorita faptului ca am ramas ... (vezi toată discuția)